היסטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה
    אילת
    13/11/2012

שלום אני 10 שבועות אחרי לידה חמישית, לפני 3 שבועות באולטראסאונד עובי רירית 7.2מ"מ הטרוגנית ללא זרימות דם בתוכה, אתמול 5.7 מ"מ לא סדירה מעט הטרוגנית ללא זרימות בתוכה. מיום שישי בערב שוב דימום רציני שכרגע נחלש, הרופאה נתנה לי אניטיביוטיקה ל5 ימים ואחר כך ביצוע היסטרוסקופיה לטענתה יתכן ורק לקיחת האנטיביוטיקה תועיל ולא יהיה צורך לבצע היסטרוסקופיה.
    האם זה נכון?
    כיצד אני אדע אם זה עזר?
    אם עדיין אני אדמם איך אבצע את הבדיקה?
    כמה זמן אחרי הבדיקה יכולים עוד לדמם?
    האם יש קשר בין זה לבין דימום מוגבר שהיה מיד אחרי הלידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    14/11/2012

שלום אילת,
    קשה להבין מהתיאור שלך אם אכן מדובר בשארית בחלל הרחם. אם כן, מדובר בממצא קטן. האנטיביוטיקה נתנה לך מכיוון שהרירית נראת בלתי סדירה, תופעה שיכולה לנבוע מדלקת בחלל הרחם. השאלה היא האם יש סימנים אחרים לדלקת כגון כאבים בלחיצה על הרחם או באגן.
    כדאי לחזור על אולטראסאונד לאחר הדימום המוגבר שהיה לך. אם הרושם שיש תוכן בחלל אפשר לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית להוציא אותה. אין בעיה לעשות בזמן דימום. אחרי ההיסטרוסקופיה יתכן דימום למשך כמה ימים נוספים.
    אין בהכרך קשר לדימום מוגבר שהיה לאחר הלידה.
    בהצלחה
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קאופמן

אילת
    14/11/2012

ראשית תודה על התשובה.
    האולטראסאונד השני שהראה רירית 5.7 מ"מ נעשה ביום שני לאחר הדימום שהיה מערב שבת עד יום ראשון.
    הבנתי שאם יש שאריות את זה רואים בהיסטרוסקופיה,
    אכן יש לי כאבי בטן.
    האם יתכן שזו דלקת שתלך מהאנטיביוטיקה ולא אצטרך את ההיסטרוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קאופמן - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    14/11/2012

במידה ומדובר ברירית בלתי סדירה ולא בשארית יכול להיות שיפור לאחר אנטיביוטיקה. קשה לי להעריך אם מדובר בשארית או לא מכיוון שלא ראיתי את הממצא בעצמי.
    בהיסטרוסקופיה אפשר בוודאות לחפש שארית אם מבוצעת כמו שצריך.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו