מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בשתי השחלותשירה17/11/2012
שלום,
אני בחורה בת 18 כבר למעלה מחצי שנה אני סובלת מכאבים בצד השמאלי של הבטן התחתונה. לפני שבועיים הלכתי לרופא והוא שלח אותי לאולטרסאונד אגן קטן, תוצאות הבדיקה הם:
שחלה ימנית:
בודל :19X32
מבנה: זקיקים קטנים מרובים בצורה אופיינית לPCO
שחלה שמאלית:
בגודל:28X35
ממצא 1:
בתוכה נצפה מבנה ציסטי:
לא צלול:עם מחיצות בתוכו:
עם גבולות סדירים
עם תוכן סמיך בתוכו
בגודל:25X25
היכול להתאים ל:
ציסטה המורגית
השאלות שלי הם:
1. בדקתי באינטרנט על PCO והתסמינים שכתובים (שיעור יתר ושומן) ואף אחד מהתסימים לא מתאים לי! האם זה בכל זאת אומר שיש לי שחלות פוליציסטיות?
2. האם הציסטה בשחלה השמאלית מסוכנת? צריך ניתוח להוציא אותה (היא כבר למעלה מחצי שנה)?
3. האם הבעיות שיש לי בשחלות יכולות לגרום לי בעיות בעתיד להכנס להריון?
בתודה גדולה מאד מאד מראש
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשתי השחלות - תגובה
ד''ר ירון חמני17/11/2012שלום שירה
1. תסמונת השחלות הפוליציסטיות כוללת מספר מרכיבים: מראה אופייני ב US, שינויים הורמונליים, הפרעה בסדירות מחזור הוסת, תשעורת יתר ואקנה. אצל מטופלות רבות לא נמצאים כל המרכיבים.
בהחלט יתכן מצב שבו השחלות נראות במראה אופייני ל-PCO אבל אין כל תסמין אחר. במצבים אלו מראה השחלות הוא זניח. יחד עם זאת, במבב כזה לעתים שינויים כגון עלייה במשקל תגרום להתחלת הופעת התסמינים.
2. הציסטה בשחלה השמאלית קטנה ולמרות שאינה במראה שפיר לחלוטין לא נראה שמומלץ להוציאה. צריך לבדוק אם מדובר בציסטה עם דימום שבדרך כלל חולפת מאליה או ציסטה מסוג אנדומטריומה המעידה על נוכחות אנדומטריוזיס ודורשת מעקב.
3. מראה השחלות לכשעצמו אינו מעיד על הפרעה לפוריות. הוא דורש המשך בירור והמלצות להמשך מעקב.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)