לאחר ניתוח כריתת רחם-דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח כריתת רחם-דחוף!
    אור
    29/11/2012

לפני כשבועיים עברתי כריתת רחם בלפרוסקופיה. בשבועיים אלה לפי המלצת הרופאים הייתי אמורה להיות במנוחה מוחלטת אולם לא ממש הייתי ממושמעת.כמה פעמים הסתובבתיקצת מחוץ לבית וגם בתוך הבית עשיתי עבודות בית קלות כמו:הכנת ארוחת ערב,קיפול כביסה או הרמת דברים שונים(לעניות דעתי לא יותר מ-3ק"ג). לאחר שבועיים התחילו לי פתאום התכווצויות בבטן(מעין כאבי מחזור)בשילוב עם גזים ודימום חום(בניגוב).הדבר נמשך כבר מספר ימים. הכאבים בבטן מאוד לוחצים אך הם אינם מאוד חזקים כך שאינני צריכה משככי כאבים והדימום נשאר באותה רמה ואינו מתגבר(כפי שאמרתי יש דימום חום אחרי ניגוב) שאלותיי הן: 1)האם זה הגיוני ששבועיים לא יהיה דימום ופתאום יופיעו התכווצויות+דימום? 2)האם זה דם שנשאר בבטן מהניתוח ועכשיו יוצא ולכן צבעו חום(לא דם טרי) ואם כן כמה זמן עוד יימשך הדימום? 3)האם אתה חושב שמעצם היותי לא ממושמעת ושלא נחתי מספיק בשבועיים אלה עשיתע נזק והתפרים הפנימיים נפתחו? ואם כן האם הם יתאחו לבד או שצריך עוד פעולה כירורגית לתפור אותם שוב. אשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח כריתת רחם-דחוף! - תגובה

ד''ר ירון חמני
    29/11/2012

שלום אור

ראשית, בכל מקרה של החמרה או הופעה של תופעות חריגות סמוך לניתוח כדי לפנות לרופא המנתח או למחלקה כדי לברר פרטים ולשאול שאלות.

בהחלט ייתכן שיופיעו כאבים מאוחרים או דימום בשלב מאוחר. אם הכאב לא משמעתי ניתן כעת רק לעקוב אחר חום, החמרת הכאב או הדימום.
    יתכן שמקור הדם החום בניקוז של דם ישן מהבטן אך קרוב לוודאי שמדובר בדימום קל מאיזור התפרים בנרתיק.
    אין שום סיבה לחשוב שהפעילויות הקלות שלך לאחר הניתוח גרמו לתופעות של כאבים ודימום.
    במידה ויש החמרה כלשהי אנא פני לבית החולים כדי להיבדק באופן מפורט.

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר כריתת רחם-דחוף!

אור
    30/11/2012

תודה על תשובתך.אך יש לי שאלה קטנה נוספת-מדוע שהתפרים של הנרתיק פתאום יתחילו לדמם לאחר שבועיים אלא אם עשיתי כל מיני תנועות חדות או הרמתי דברים כבדין מידי(עד כמה ק"ג מותר להרים? ואיזה פעילויות אני יכולה לעשות בשבועיים הראשונים ?)
    אם זהו דם מהתפרים זה לא אמור להיות דם טרי(צבע אדום ולא חום)ומה רורה עם תפרים אלה -האם הם מתאחים לבד? האם בשביל שיתאחו אני חייבת להיות במנוחה מוחלטת? ואם כן כמה זמן?
    אודה לתשובתך המהירה.
    סופ"ש נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר כריתת רחם-דחוף! - תגובה

ד''ר ירון חמני
    01/12/2012

שלום

1. בניגוד למה שנהוג לחשוב איזור הניתוח הוא דינמי ולא דומם לאחר הניתוח. יש פעילות ביולוגית שמטרתה לרפא את הפצע. כלי דם עלולים להיפתח. יש תנועה של מעיים ושלפוחית שתן ליד הפצע שנתפר בנרתיק. יש תזוזה של דפנות הנרתיק. כל הפרמטרים הללו עלולים לגרום למעט דימום ואין צורך להיבהל מכך.

2. באופן אישי אני לא מגביל את המנותחות שלי מהרמת משאות לאחר לפרוסקופיה. את יכולה לבצע כל פעולה שאת לא מתקשה לבצעה. כפי שכבר ציינתי תפרים לא נפתחים בגלל חוסר מנוחה.

3. דם בכמות מועטה שעובר זמן עד שיוצא מהנרתיק מתפרק לבנתיים והופך מאדום לחום.

4. התפרים בנרתיק מתמוססים מעצמם לאחר כחודש וחצי ואין צורך להוציאם. אין צורך לנוח על מנת שהתפר יתמוסס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו