מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיס וטיפולי פוריותתמי27/12/2012
שלום, אני חולה באנדומטריוזיס, עברתי ניתוח לפרוסקופיה לפני כשנה וחצי במסגרתו נכרתו אנדומטריומות, מוקדים והופרדו הדבקויות.
התחלתי טיפולי פוריות. נוצר גירוי יתר שחלתי ואי אפשר היה להיכנס לשאוב את הביציות וכמוב שבגלל זה לא היה עם מה לעשות הפרייה והחזרה. כבר עברו כמה חודשים מאז והשחלות שלי לא נרגעות וכל הטיפולים הוקפאו. באולטרסאונד ראו הרבה ציסטות בשחלות וחלקן עכורות. אני גם סובלת מכאבים נוראיים.
מה הן ההשלכות מבחינת האנדומטריוזיס ובכלל. אציין שהניתוח לא היה מוצלח ומאז מצבי החמיר ועם גירוי היתר השחלתי המצב אף נהיה גרוע יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס וטיפולי פוריות - תגובה
ד``ר יובל קאופמן27/12/2012שלום תמי,
אני מבין שיש לך שילוב של אנדומטיריוזיס ושחלות פוליציסטיות.
צריך לנסות להעריך בצורה מיטבית מה קורה עם השחלות אצלך. כמה מהמבנים הציסטיים הם אנדומטריומות וכמה שאריות של הגירוי השחלתי.
צריך גם לראות ע"פ דוח הניתוח מה נעשה במהלך הניתוח ולמה הוא לא היה מוצלח.
אני רואה לא מעט מטופלות אשר מדווחת על החמרה בסימפטומים ובממצאים של האנדומטריוזיס בעקבות טיפולי IVF. הרמות הגבוהות של ההורמונים כנראה נותנות דלק למחלה. בשלב זה אני ממליץ לבצע הערכה מסודרת ולראות האם את מסוגלת לחזור ל-IVF? האם יש מקום לניתוח שני אם הראשון לא היה מוצלח? מה מצב הרזרבה השחלתית אצלך? ולפי זה להמליץ על המשך טיפול.צריך להתיחס גם לגיל ולגורמים אחרים שיכולים להשפיע על הפוריות.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קאופמן.
תמי03/01/2013לשמחתי, אני לא סובלת משחלות פוליציסטיות. "רק" אנדומטריוזיס קשה מאוד ועוד כמה תחלואים כרוניים שהתיישבו עליי תודות לכך.
הערכים ההורמונאליים (LH ו- FSH) תקינים וערך ה- AMH גבוה באופן החריג לגילי (40+) ולמצבי הבריאותי הלא מזהיר.
בשלב זה אינני מסוגלת לעמוד בהמשך הטיפולים. לא מבחינה פיסית ולא מבחינה נפשית ורגשית, מה גם ששחלותיי טרם נרגעו וזאת חרף העובדה שאני על ויזאבל שגורם לי לתופעות לוואי ולאלרגיה (ממש כפי שגרמו לי גלולות שונות). חלק מן הציסטות עכורות ואני מרגישה היטב את הכאבים.
מינוני הגונדוטרופינים היו מופרזים, בהתחשב במצבי הבריאותי ובערך ה- AMH שלי וניתן לי טיפול שלא התאים לי מבחינת מרכיביו, אליהם הגבתי בעבר רע מאוד!
הניתוח החמיר את מצבי. יש לשער שלא הכל טופל כהלכה במהלך הניתוח ומבדיקות שעברתי לאחרונה אף עולה כי המנתח פגע לי בעצבים ובאברים שונים במהלך הניתוח. טיפול הדיכוי (דקפפטיל+גלולות ברצף למעלה מחצי שנה) רק החמיר את מצבי ולמעשה עורר את המערכת.
הרופא המטפל בי כיום לא מוכן בשום פנים ואופן להעביר אותי ניתוח נוסף, חרף העובדה שברור לו (ולי) שהאנדומטריוזיס משגשג לו בגופי. אני במצב כל כך ירוד מכל הבחינות שבמשולב עם גירוי היתר השחלתי אני לא מסוגלת יותר להתמודד עם כלום. רמת הכאבים מהם אני סובלת איננה אנושית ואפילו קנאביס רפואי אשר ניתן לי לא עוזר. גירוי היתר השחלתי לא הוסיף לי בריאות (אני חשה זאת היטב מידי יום) רק שנוספה לה חרדה נוספת - הנזקים שנגרמו לי כתוצאה מהטיפול הכושל והמתרשל והסיכון לחלות בסרטן. עד כמה לדעתך המלומדת עליי להיות מבועתת???
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קאופמן. - תגובה
ד``ר יובל קאופמן10/01/2013שלום תמי,
אני מבין את הקושי שאת נמצאת בו. אנדומטריוזיס היא מחלה קשה הפוגעת בצורה קשה באיכות החיים. מטופלת הסובלת מאנדומטריוזיס צריכה לנסות יחד עם הצוות המטפל להגיע למצב האופטימלי ומאידך לדאוג לתיאום ציפיות יחד עם הצוות.
הסיכון לסרטן אצל נשים עם אנדומטריוזיס ע"פ דיווחים עדכניים עומד על פי 1.5 מהאוכלוסיה הכללית. כלומר, מבחינה מספרית ההבדלים אינם גדולים. למרות שאין בדיקת סקר טובה שיכולה לאבחן סרטן שחלה בכל מצב, יש צורך במעקב מסודר תקופתי כדי לנסות ולזהות ממצאים חריגים.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך ד"ר קאופמן.
תמי10/01/2013יישר כוחך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)