בדיקת אולטרסאונד אגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אולטרסאונד אגן
    קרן
    27/12/2012

שלום רב, אני אמורה לעבוד ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה עכורה בשחלה שמאלית,אני מאובחנת כחולת אנדומטריוזיס , לפני הניתוח אני אמורה לעבור מספר בדיקות ביניהן אולטרסאונד אגן, רציתי לדעת כיצד זה נעשה? האם זהו ויגנלי או חיצוני והאם זה כואב? (מה ההבדל בינו לבין אולטרסאונד US שכבר עשיתי ) ועוד שאלה כמה זמן לאחר הניתוח אפשר להרות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אולטרסאונד אגן

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאונד אגן - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    27/12/2012

שלום קרן,
    לפני לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס צריך לבצע הערכה טובה כולל ראיון, בדיקה גניקולוגית ו-US וגינלי. לאחר מכן לשלב את כל הנתונים ולהחליט אם יש צורך בניתוח ואם כן, מה לעשות בניתוח עצמו. חשוב להבין שכשיש אנדומטריומה (ציסטה של אנדומטריוזיס) אז יש סבירות של כ-90-95% שישנם נגעי אנדומטריוזיס נוספים בבטן ובאגן וחשוב להוציא גם אותם במהלך ניתוח. חשוב גם לודא כי המנתח הוא מומחה לאנדומטריוזיס - נמצא כי פקטור זה משפיע מאוד על הצלחת הניתוח ועל פוריות בהמשך, במיוחד אם מדובר בכריתת ציסטה שאם מבוצעת בצורה לא טובה יכולה לפגוע משמעותית בשחלה.
    לגבי הריון לאחר ניתוח - אני ממליץ לנסות להרות מה שיותר סמוך לניתוח אך לחכות להופעת מחזור אחד ולאחר מכן לנסות.
    בהצלחה
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו