מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אולטרסאונד אגןקרן27/12/2012
שלום רב, אני אמורה לעבוד ניתוח לפרוסקופיה להוצאת ציסטה עכורה בשחלה שמאלית,אני מאובחנת כחולת אנדומטריוזיס , לפני הניתוח אני אמורה לעבור מספר בדיקות ביניהן אולטרסאונד אגן, רציתי לדעת כיצד זה נעשה? האם זהו ויגנלי או חיצוני והאם זה כואב? (מה ההבדל בינו לבין אולטרסאונד US שכבר עשיתי ) ועוד שאלה כמה זמן לאחר הניתוח אפשר להרות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד אגן - תגובה
ד``ר יובל קאופמן27/12/2012שלום קרן,
לפני לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס צריך לבצע הערכה טובה כולל ראיון, בדיקה גניקולוגית ו-US וגינלי. לאחר מכן לשלב את כל הנתונים ולהחליט אם יש צורך בניתוח ואם כן, מה לעשות בניתוח עצמו. חשוב להבין שכשיש אנדומטריומה (ציסטה של אנדומטריוזיס) אז יש סבירות של כ-90-95% שישנם נגעי אנדומטריוזיס נוספים בבטן ובאגן וחשוב להוציא גם אותם במהלך ניתוח. חשוב גם לודא כי המנתח הוא מומחה לאנדומטריוזיס - נמצא כי פקטור זה משפיע מאוד על הצלחת הניתוח ועל פוריות בהמשך, במיוחד אם מדובר בכריתת ציסטה שאם מבוצעת בצורה לא טובה יכולה לפגוע משמעותית בשחלה.
לגבי הריון לאחר ניתוח - אני ממליץ לנסות להרות מה שיותר סמוך לניתוח אך לחכות להופעת מחזור אחד ולאחר מכן לנסות.
בהצלחה
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)