מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בצמוד לשחלהמיכל29/12/2012
שלום רב, יש לי ציסטה בצמוד לשחלה כמעט 5 ס"מ- 53*52 משהו כזה, משתנה לעיתים אבל לא משמעותי. הציסטה היא פראשחלתית שהבנתי בצמוד לשחלה זה מה שרופאת הנשים אמרה והמליצה להוציאה. לעיתים היא כואבת (דקירות) אבל לא משהו רציני. הבנתי גם ששיזור כמעט ולא בטוח יהיה אצלי כי זה בצמוד לשחלה.. היא אצלי שנים. ברשותך יש לי כמה שאלות- 1. אני רוצה לדעת לגבי הריון בעתיד, אם יכול להיות מצב שהיא תפריע או תכאב יותר? במידה ואני אוציא אותה(אני דיי חושבת על זה שאולי עדיף) כי במידה וזה יוצר בעיה להיכנס להירון בעתיד ויגרום לכאבים אולי עדיף שאוציא אותה? לכן שאלתי על הריון אם היא תפריע אם תישאר שם? 2. לגבי הניתוח- רציתי לדעת אם זה דורש אשפוז וכמה ימים? ובהרדמה מקומית זה אפשרי? כמה זמן הניתוח האם יש סכנה כלשהי? ניתוח מסובך? אני חוששת קצת.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בצמוד לשחלה - תגובה
ד''ר ירון חמני29/12/2012שלום מיכל
1. ציסטה פרה- שחלתית מהווה בעיה פחותה ביחס לשלחה מפני שאיננה פוגעת ברקמת השחלה והסיכוי לממאירות נמוך באופן משמעותי. יחד עם זאת אם גורמת לכאב עדיף להוציאה.
ציסטה פרה שחלתית בהחלט עלולה לגרום לתסביב של השחלה או הטפולה כולה (שחלה וחצוצרה). הציסטה לא אמורה להפריע בהריון אך הסיכוי לתסביב עולה בנוכחות הריון מפני שהטפולה יוצאת מגבולות האגן.
2. הניתוח לא מסובך. הסיבוכים נדירים. נעשה בלפרוסקופיה דרך חתכים קטנים ולא בפתיחת בטן. ניתן להשתחרר עוד באותו יום או לאחר שהיית לילה בבית חולים.
דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)