סמן CA-125

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמן CA-125
    גלית
    22/01/2013

שלום!
    ביצעתי בדיקת דם לסמן CA-125 והתוצאה היא 40.49 האם התוצאה גבוהה?האם זה מעיד על כך שקיימות אצלי ציסטות בשחלות?תודה,גלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סמן CA-125

הוספת תגובה

• סמן CA-125 - תגובה

ד''ר ירון חמני
    26/01/2013

שלום גלית

בדיקת CA125 היא בדיקה מאד ספציפית ורמת החלבון עולה בדם בעשרות מצבים שונים. אפילו בדיקה שנלקחת כשהמטופלת בוסת עלולה להיות גבוהה מהרגיל. אצל נשים בגיל הפוריות לא נדיר ש CA125 עולה מעל 35 יחידות ולכן היו שהציעו לקבוע את הרף על 100.
    רמה CA125 אינה סמן להמצאות או העדר ציסטות בשחלות. היא נלקחת במצבים מסויימים כדי לנסות לאפיין את הציסטה השחלתית אך לא עומדת בפני עצמה. לקיחה של בדיקת הדם צריכה להיות בהקשר קליני מסויים

מציע לך לפנות לרופא המטפל לברר אם יש משמעות אמיתית במקרה שלך לערך CA125 שהתקבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמן CA-125

גלית
    27/01/2013

ד"ר שלום,רציתי לציין שאני בת 48,עשיתי בדיקת סמן שוב נכון להיום ועלה ל-68.45,יש לי הסטוריה של אנדומטריוזיס,עברתי שני ניתוחים לפרוסקופיים להוצאת ציסטות שוקולד,האחרון היה לפני 4 שנים.אציין שהיתה לי תופעה של כיווצים נוראיים בבטן התחתונה כמו צירים וזה היה בימי הווסת,לא שגרתי אצלי בכלל,יש לי מעט דקירות בצד השמאלי למטה והרגשת אי נוחות.היום עשיתי אולטרסאונד רגיל והיה ממצא של ציסטה בשחלה השמאלית,גודל כרגע לא ידוע,מחר יש לי לעשות אולטרסאונד דופלר כדי לדעת בוודאות לגבי הממצא.
    רציתי לשאול 1.מאיזה גודל של ציסטה הכרחי לעשות ניתוח.
    2.האם יש משהו מלבד גלולות שיכול למנוע מהופעת הציסטות,כי אני מסרבת לקחת גלולות מסיבות ההשפעה שלהן עלי.
    3.האם הוצאת הרחם יכולה לעזור לי שלא תופיע המחלה הזו שוב ושוב כל כמה שנים או שאין שום קשר לכך?
    מתנצלת מראש על אורך השאלה תודה רבה על התשובה המפורטת והעיניינית על הסמן CA-125,אודה לך מאוד על כל תשובה.בתודה,גלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמן CA-125 - תגובה

ד''ר ירון חמני
    29/01/2013

שוב שלום

אין לי מושג מדוע את מבצעת חזרה על בדיקת הסמן. איני מוצא כל ערך מוסף בכך. רמת CA125 אצלך מעט מוגברת ככל הנראה על רקע אנדומטריוזיס. אין בכך כל עדות לממאירות או לחומרת המחלה.
    אין גודל קבוע לכריתת ציסטה מסוג אנדומטריומה אלא צריך להבין שהבעיה אינה בדרך כלל הציסטה בלבד אלא העובדה שהיא מהווה סמן להימצאות אנדומטריוזיס נרחב בבטן שגורם לך את כאבי הבטן. השיקול לביצוע ניתוח הוא:1.מידת הכאבים והסבל שלך ו-2.ההבנה שציסטות מסוג אנדומטריומה עלולות לעבור שינוי לממאירות ולכן בגילך יש מקום לשקול כריתת הציסטות או השחלות.
    כאמור לא צריך להתמקד בטיפול למניעת ציסטות אלא בטיפול למניעת החמרה של אנדומטריוזיס. הטיפולים (חוץ מגלולות) הם הורמונליים מטבעם. בעיר חשוב לציין את התרופה החדשה יחסית וויזאבל שנכנסה לארץ לפני מספר חודשים.
    כריתת רחם אינה מהווה טיפול באנדומטריוזיס. כאמור יש לשקול כריתת שחלות לאחר בחינה של פרמטרים רבים ולאחר דיון מעמיק איתך. כריתת רחם מומלצת רק כאשר יש רקמת אנדומטריוזיס בדופן הרחם או שכריתת הרחם תאפשר כריתה מלאה יותר של נגעים באגן.

בהצלחה, דר ירון חמני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו