מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיס ואמצעי מניעהגלית07/02/2013
שלום לכם, אני עם אנדומטריוזיס מאובחן (אחרי לפרוס' מוצלחת בעברי שבה נוקה הכל), נכנסתי להריון טבעי וילדתי בשעה טובה לפני כחודשיים וכעת מניקה. בקרוב אפסיק להניק. יש לי גם נטייה לקרישיות יתר (אספירין וקלקסן בהריון). אני מעוניינת לקבל מחזור אחת לכמה חודשים. האם ויזאבל מתאימה למצבי, וניתנת לנטילה ממושכת? או שכדאי לשקול גלולות אחרות/אמצעים הורמונליים אחרים? אשמח להמלצות. תודה רבה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס ואמצעי מניעה - תגובה
ד''ר ירון חמני08/02/2013שלום גלית
ויזאבל היא תרופה טובה מאד לאנדומטריוזיס ולכן מתאימה לטיפול. ויזאבל מונעת ביוץ ב-100% אך לא משווקת כאמצעי מניעה מפני שלא עברה את ההליכים המחקריים והליכי הרישום כגלולה למניעת הריון. כלומר פרקטית ויזאבל מונעת הריון באופן מצוין אך לא ניתן להמליץ עליה כאמצעי מניעה. ניתן כמובן להשתמש גם בקונדומים או דיאפרגמה.
אמצעי מניעה נוסף שיעיל בטיפול באנדומטריוזיס הוא זריקות דפו-פרוורה אחת ל-3 חודשים או להמשיך בגלולות הנקה, כגון סרזט או מיקרולוט, שלא מכילות אסטרוגן.
מזל טוב ובהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך
גלית09/02/2013תודה לך. חשוב לי מאוד למנוע את הדימום הוסתי. פחות חשוב לי עניין מניעת ההריון. זה כמובן הולך בד בבד..
האם ניתן ליטול ויזאבל ברצף, ואם כן עד איזו תקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך - תגובה
ד''ר ירון חמני12/02/2013שלום
ניתן וצריך ליטול ויזאבל ברצף ללא הגבלה
דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)