מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריומה בשחלההדס18/03/2013
אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס ולאחר מספר טיפולי ivf נוצרה לי אנדומטריומה בשחלה ומאז היא שם.. מציקה ומכאיבה. לפי בדיקות US היא עכורה בחלקה.
רציתי לדעת- איך אפשר לדעת אם אנדומטריומה כזו היא שפירה? לא התבקשתי לבדוק ca125 מאז התגלתה האנדומטריומה, ולמיטב הבנתי ב-US זה יכול להראות אותו דבר איך אפשר לשלול? אני מאוד חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריומה בשחלה - תגובה
ד''ר ירון חמני21/03/2013שלום הדס
את צודקת שתשובה מוחלטת לגבי טיבה של הציסטה ניתן לקבל רק בתשובה פתולוגית לאחר שכורתים את הממצא. יחד עם זאת ישנם סימנים רבים שעוזרים להחליט ביחס לסיכוי שמדובר בממצא ממאיר. פרמטרים כגון ההקשר, המידע שמתקבל ממך לגבי התלונות שלך, הבדיקה הפיזיקלית כולל בדיקה גינקולוגית, בדיקת US ובמצבים מסויימים בדיקות הדמיייה נוספות.
בדיקת CA125 לא מספיק מהימנה כדי להבחין בין ממצא שפיר לממצא ממאיר. אני מניח שהתוצאה שהתקבלה בבדיקה הראשונה הניחה את דעתם של הרופאים המטפלים בך.
ולסיום, צריך לזכור שהסיכוי להתמרה סרטנית באנדומטריומה קיימת אך יחסית נדירה.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הדס23/03/2013תודה ד"ר על התשובה. מקווה שהחשש אינו מוצדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)