אנדומטריומה בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריומה בשחלה
    הדס
    18/03/2013

אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס ולאחר מספר טיפולי ivf נוצרה לי אנדומטריומה בשחלה ומאז היא שם.. מציקה ומכאיבה. לפי בדיקות US היא עכורה בחלקה.
    רציתי לדעת- איך אפשר לדעת אם אנדומטריומה כזו היא שפירה? לא התבקשתי לבדוק ca125 מאז התגלתה האנדומטריומה, ולמיטב הבנתי ב-US זה יכול להראות אותו דבר איך אפשר לשלול? אני מאוד חוששת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריומה בשחלה

הוספת תגובה

• אנדומטריומה בשחלה - תגובה

ד''ר ירון חמני
    21/03/2013

שלום הדס

את צודקת שתשובה מוחלטת לגבי טיבה של הציסטה ניתן לקבל רק בתשובה פתולוגית לאחר שכורתים את הממצא. יחד עם זאת ישנם סימנים רבים שעוזרים להחליט ביחס לסיכוי שמדובר בממצא ממאיר. פרמטרים כגון ההקשר, המידע שמתקבל ממך לגבי התלונות שלך, הבדיקה הפיזיקלית כולל בדיקה גינקולוגית, בדיקת US ובמצבים מסויימים בדיקות הדמיייה נוספות.
    בדיקת CA125 לא מספיק מהימנה כדי להבחין בין ממצא שפיר לממצא ממאיר. אני מניח שהתוצאה שהתקבלה בבדיקה הראשונה הניחה את דעתם של הרופאים המטפלים בך.
    ולסיום, צריך לזכור שהסיכוי להתמרה סרטנית באנדומטריומה קיימת אך יחסית נדירה.

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

הדס
    23/03/2013

תודה ד"ר על התשובה. מקווה שהחשש אינו מוצדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו