כריתת רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת רחם
    דנה
    15/04/2013

שלום. אני בת 40+ מאובחנת עם אנדומטריוסיס (על ידי ניתוח). השתמשתי במירנה על מנת לשלוט בתופעות המחלה אך הפתרון היה חלקי ובסופו של דבר המירנה יצאה עצמאית ובעקבות היציאה החלו דימומים חמורים מאוד. בביקור אצל הרופא ולאחר אולטראסאונד תקין הומלץ לי בשל גילי לעבור כריתת רחם (ללא שחלות).אני חוששת שזה צעד קיצוני וחוששת מתופעות לואי.האם יש לחששותי בסיס? האם מניסיונך אתה יכול להמליץ על טיפול אחר/ נוסף במצבי? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם

הוספת תגובה

• כריתת רחם - תגובה

ד''ר ירון חמני
    17/04/2013

שלום דנה

לא ברורה לי לחלוטין הסיבה לכריתת רחם. הוצאת הרחם אינה פיתרון במצב של אנדומטריוזיס. אם הסיבה לניתוח היא דימום ללא קשר לאנדומטריוזיס הרי שהחלופה (בהנחה שהמירנה לא היוותה פיתרון מספק) היא צריבה של רירית הרחם. מדובר בפיתרון יעיל מכיוון שהחלק ברחם שגורם לדימום הוא רירית הרחם ולא כל דופן הרחם.
    ניתן לבצע את הפעולה על ידי כריתת רירית הרחם בהסטרוסקופיה או צריבה על ידי בלון. את שתי הפעולות ניתן לבצע בהרדמה איזורית ולהשתחרר הביתה לאחר מספר שעות.
    יחד עם זאת, יתכן וישנה פתולוגיה נוספת ברחם שגרמה לרופא שלך להציע לך כריתת רחם ולא צריבה של רירית הרחם

בהצלחה, דר ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו