מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לפרוסקופיהאור18/04/2013
שלום, אם במהלך הניתוח מגלה המנתח שיש נגעים של אנדומטריוזיס ברקטום, בשלפוחית, במערכת העיכול וכדומה. האם הוא מזעיק אל חדר הניתוח את המומחים המתאימים או שהוא בעצמו מטפל בעניינים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפרוסקופיה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן21/04/2013שלום אור,
במהלך לפרוסקופיה עקב אנדומטריוזיס מערכת השתן והעיכול מעורבות תכופות. את רוב הנגעים הגניקולוג המנתח יכול להוציא במידה ומדובר במומחה בתחום האנדומטריוזיס. הוכח מחקרית כי תוצאות הניתוח טובות יותר, באופן דרמטי, כאשר הניתוח מבוצע על ידי מומחה באנדומטריוזיס לעומת גניקולוג מנתח אשר בקיא פחות בתחום.
לכל מנתח יש את המדיניות שלו שתלויה גם במיומנות שלו. אצלי, במקרים בהם יש מעורבות עמוקה של דופן המעי ויש צורך בכריתת מעי, אני מבקש מהכירורג הכללי שמומחה לנושא מעי לבצע את החלק הזה של הניתוח. את כל שאר הנגעים אני מוציא בעצמי כולל נגעים שנמצאים מעל לשופכנים או בדופן שלפוחית השתן.
חשוב שיהיה דיון מקדים בין המנתח למטופלת לגבי האפשרויות השונות שעלולות לעלות במהלך הניתוח כדי להתאים ציפיות.
בהצלחה,
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר קאופמן
אור25/04/2013איך אמור המנתח לדעת מה המצב לפני הניתוח? כלומר - חוץ מבדיקה פיסית ואולטרסאונד ווגינלי, אילו דרכים או בדיקות נוספות נהוג לעשות (אציין כי באולטרסאונד ראו לי ציסטה בשחלה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר קאופמן - תגובה
ד``ר יובל קאופמן28/04/2013שוב שלום,
בבדיקה גניקולוגית ואולטראסאונד וגינלי ניתן לקבל הרבה מאוד מידע. בד"כ לא צריך יותר. אם יש חשש למעורבות מעי כדאי לבצע אולטראסאונד רקטלי לבדיקת מידת מעורבות דופן המעי. לפעמים מבצעים MRI אם התמונה לא מספיק ברורה.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קאופמן
אור28/04/2013כלומר, עפ"י דבריך - אם אני מתלוננת על כאבים חריגים (למשל - לחץ וכאבים רקטליים איומים, תחושת משיכה כלפי מטה בנרתיק, באגן, בע"ש, בירכיים ומעצם הזנב, כאבים החשודים במעורבות ע"ש ונוספים... כאבים שהם מאוד מאוד חריגים במאפייניהם ובעוצמתם) בהחלט, לפי דעתך, מומלץ לעבור CT ו/או MRI טרם ניתוח בכדי לקבל תמונה כוללת ומלאה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קאופמן - תגובה
ד``ר יובל קאופמן28/04/2013שלום נועה
אני לא יכול ליעץ לך בשלט רחוק אם כן או לא לבצע את הבדיקות. זה דורש שיחה מעמיקה ובעיקר בדיקה טובה.
ד"ר קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. אני מודה לך מאוד.
אור28/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)