ניתוח לפרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לפרוסקופיה
    אור
    18/04/2013

שלום, אם במהלך הניתוח מגלה המנתח שיש נגעים של אנדומטריוזיס ברקטום, בשלפוחית, במערכת העיכול וכדומה. האם הוא מזעיק אל חדר הניתוח את המומחים המתאימים או שהוא בעצמו מטפל בעניינים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לפרוסקופיה

הוספת תגובה

• ניתוח לפרוסקופיה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    21/04/2013

שלום אור,
    במהלך לפרוסקופיה עקב אנדומטריוזיס מערכת השתן והעיכול מעורבות תכופות. את רוב הנגעים הגניקולוג המנתח יכול להוציא במידה ומדובר במומחה בתחום האנדומטריוזיס. הוכח מחקרית כי תוצאות הניתוח טובות יותר, באופן דרמטי, כאשר הניתוח מבוצע על ידי מומחה באנדומטריוזיס לעומת גניקולוג מנתח אשר בקיא פחות בתחום.
    לכל מנתח יש את המדיניות שלו שתלויה גם במיומנות שלו. אצלי, במקרים בהם יש מעורבות עמוקה של דופן המעי ויש צורך בכריתת מעי, אני מבקש מהכירורג הכללי שמומחה לנושא מעי לבצע את החלק הזה של הניתוח. את כל שאר הנגעים אני מוציא בעצמי כולל נגעים שנמצאים מעל לשופכנים או בדופן שלפוחית השתן.
    חשוב שיהיה דיון מקדים בין המנתח למטופלת לגבי האפשרויות השונות שעלולות לעלות במהלך הניתוח כדי להתאים ציפיות.
    בהצלחה,
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר קאופמן

אור
    25/04/2013

איך אמור המנתח לדעת מה המצב לפני הניתוח? כלומר - חוץ מבדיקה פיסית ואולטרסאונד ווגינלי, אילו דרכים או בדיקות נוספות נהוג לעשות (אציין כי באולטרסאונד ראו לי ציסטה בשחלה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר קאופמן - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    28/04/2013

שוב שלום,
    בבדיקה גניקולוגית ואולטראסאונד וגינלי ניתן לקבל הרבה מאוד מידע. בד"כ לא צריך יותר. אם יש חשש למעורבות מעי כדאי לבצע אולטראסאונד רקטלי לבדיקת מידת מעורבות דופן המעי. לפעמים מבצעים MRI אם התמונה לא מספיק ברורה.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר קאופמן

אור
    28/04/2013

כלומר, עפ"י דבריך - אם אני מתלוננת על כאבים חריגים (למשל - לחץ וכאבים רקטליים איומים, תחושת משיכה כלפי מטה בנרתיק, באגן, בע"ש, בירכיים ומעצם הזנב, כאבים החשודים במעורבות ע"ש ונוספים... כאבים שהם מאוד מאוד חריגים במאפייניהם ובעוצמתם) בהחלט, לפי דעתך, מומלץ לעבור CT ו/או MRI טרם ניתוח בכדי לקבל תמונה כוללת ומלאה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר קאופמן - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    28/04/2013

שלום נועה
    אני לא יכול ליעץ לך בשלט רחוק אם כן או לא לבצע את הבדיקות. זה דורש שיחה מעמיקה ובעיקר בדיקה טובה.
    ד"ר קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי. אני מודה לך מאוד.

אור
    28/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו