מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר נכבדטלי18/06/2013
אני בת 24-
לאחרונה אובחנתי באנדומטריוזיס ובאנמיוזיס בניתוח הוסרו הידבקויות באגן
ובוצעה כריתת הפריטונאום בצד שמאל של האגן.
עבר חודש מהניתוח ויש לי כאבים ממש בזמן מתן שתן וקצת באגן ובכלל יש לי לעיתים כן כאבים באגן. ובחילות לאורך כמעט כל היום
יש לציין שהניתוח בוצע לאחר דלקת באגן ממושכת-עקב הפלה מזוהמת.
רציתי לשאל-
1.מה הסיבה לכאבים הנ"ל?-והאם יש מצב שההידבקויות חזרו?-(במשך חודש לפני הניתוח נטלתי גלולות למניעה עד ליום הניתוח.)
2.האם יש למצב הנ"ל השפעה על הפוריות?ההריון האחרון הושג ע"י הזרעה..
3.האם יש קשר בין הפלות חוזרות לאנדומטריוזיס?-בעברי 8 הפלות. 5 מוקדמות 1 מאוחרת ש' 23-ירידת מים ו-2 הריונות כימיים.
אין סיבה ברורה להפלות חקרתי ובדקתי הכל וניסתי הכל!-אני ממש מיואשת.
אודה לתשובתך!!!-תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר נכבד - תגובה
ד``ר יובל קאופמן19/06/2013שלום טלי,
נשמע שהמצב אצלך לא פשוט. קשה לי לענות בצורה מדויקת כי לצורך כך צריך עוד פרטיםפ וכמובן בדיקה גניקולוגית ואולטראסאונד.
דבר ראשון יש לבדוק את הדברים הפשוטים - בדיקת שתן לתרבית, US לראות שאין ציסטה שיכולה לגרום לבחילות.
צריך לראות אם יש רושם שישנה שארית מהדלקת הזיהומית שהיתה לך. לפעמים מאבחנים אצל נשים עם אנדומטריוזיס דלקת באגן למרות שמדובר בהתקף כאב שקשור לאנדומטריוזיס, גם אם היתה הפלה מזוהמת.
קשה לי להגיד אם זה יכול להשפיע על הפוריות. זיהומים והדבקויות באגן יכולים לפעמים להרע.
לגבי הנושא להפלות חוזרות - אנדומטריוזיס משפיע לרעה בעיקר עד לשלב ההשרשה של העובר. בד"כ, אם הושג הריון לא תהיה הפלה. עם זאת, יש דיווחים עם מהמנות מוגבלת שמדברים אולי על מעט יותר סיכון להפלה אבל לא להפלות חוזרות כמו אצלך.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-אכן המצב מייאש
טלי20/06/2013ומאד מתסכל!
עוד שאלה בבקשה-יש קשר בין אנמיוזיס להריונות כימיים?-
כי בינתיים מלעיטים אותי בקלקסאן...ומעלים את המינון..
ו-לאחר שקיימנו יחסים לראשונה מאחרי הניתוח (ז"א 3 שבועות אחרי)-
כאב לי כאבים חזקים מאד!!-בבטן התחתונה למטה ממש.-זה תקין?זה נורמלי?
ו-יש סיכוי שההידבקויות באגן יחזרו ואאלץ לעבור ניתוח נוסף?-אני רק בת 24 וזה מלחיץ אותי מאד האנדמטריוזיס הזה...
ו-נשמע מדבריך שאין מה לעשות בעניין ההפלות וזה רק לנסות שוב אולי..
ד"ר נכבד-
התפאלתי ממש מתשובתך המפורטת ועל תשומת הלב!-
הלוואי וירבו רופאים כמוך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)