מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת עזרהד14/07/2013
שלום,
אני כבר כמעט שנה אחרי כריתת רחם בשל אדנומיוזיס.(לא היה מנוסהייתי בת 32) ניתוח הסתבך מעט ודיממתי 3 ליטר לחלל הבטן ונכנסתי לניתוח נוסף אח"כ טיפול נמרץ שבוע. 3 צינוטים (הכנסת אמברלה...)בקיצור לא חוויה.
מאחר והמקרה ארוך וסבוך בשל בעיות רקע שיש לי(קרשיות יתר פעילה) לא ארחיב אך מקווה שאוכל לקבל מענה ולו חלקי למרות שאני לא נכנסת לפרטים.
מאז הניתוח בלוטת התריס שלי הפכה מתת פעילות להיפר. ואני לא מליחה לאזן את הבלוטה סובלת מדופק מהיר- מטופלת בנורמיטן. הפחיתו לי את הכדורי סינטרויד אך הבלוטה לא מתאוששת. TSH-0.001 וכם FREET4 גבוה.
הרופא שלי טוען כי הגוף עבר טראומה וכי יש קשר לכריתת הרחם אך הרופא המנתח סובר שאין קשר. האם ידוע לכם על קשר??
דבר נוסף האם ניתן לבדוק פרופיל הורמונלי לאחר כריתת רחם?
ודבר אחרון, אני סובלת בצורה קשה מבעיות מעי מאז הניתוח: עצירות כרונית, קשה לי עד כמעט בלתי אפשרי לאכול פחממות מתנפחים לי הצלעות בצד שמאל ומלווה בכאב דוקר, הייתי אצל גסטרו שטוען כי בוודאי שיש הידבקויות. השאלה שלי מה עושים בלי לעבור ניתוח נוסף....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן18/07/2013שלום ד,
את מעלה מספר סוגיות:
1. לגבי בלוטת התריס - עצם הוצאת הרחם לא אמור להשפיע על בלוטת התריס. עם זאת, לפי מה שתארת, היה דימום מוגבר. ישנם מצבים בהם דימום מוגבר יכול לפגוע בתפקוד של בלוטה במוח שנקראת היפופיזה. במקרה כזה יש בד"כ תת-פעילות של בלוטת התריס אך במקרים נדירים יכול להיות גם יתר פעילות. צריך לבדוק דרך אנדוקרינולוג/ית את הנושא וגם כמובן לעשות הערכה טובה של בלוטת התריס.
2. אין בעיה ואף מומלץ אצלך לבצע פרופיל הורמונלי - כריתת רחם לא משנה.
3. לגבי בעיות המעי - יועץ הגסטרו לא יכול לקבוע בוודאות כי יש הדבקויות בבטן. גם אם יש, הן לא בהכרח גורמות לתופעות כלשהן. אפשר בבדיקה גניקולוגית ובדיקה של הבטן לנסות להעריך מה הגורם לתופעות שאת מרגישה. מבחינה הורמונלית, בד"כ יתר פעילות של בלוטת התריס גורמת לשלשולים ולא לעצירות. יש מקום גם לנסות ולשנות תזונה.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)