מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריומהאורית01/04/2008
שלום לד"ר אבישלום שרון.
אני בת 35, ללא ילדים, לפני 5 חודשים התגלתה ציסטה מסוג אנדומטריומה בשחלה שמאלית בגודל 3 ס"מ. מאז התחלתי במעקב חודשי. באולטרסאונד הציסטה ללא שינוי. ca125 שלי היה במשך 4 חודשים סביב הערך 70, ובחודש האחרון קפץ ל-100. כמו כן בחודש האחרון היו לי כאבים חזקים של ביוץ במשך שבוע שלם עם בטן נפוחה ולוחצת. באולטרסואנד ראו שאכן היה ביוץ מהשחלה הזו: בנוסף לאנדומטריומה היה גם ממצא ציסטי המורגי גם בגודל 3 ס"מ.
הערה נוספת: במשך שנים שיש לי יציאות רכות ומרובות בבוקר. ביצעתי כעת גם את כל הבדיקות האפשריות בגסטרו: קולונוסקופיה, אנדוסקופיה, רנטגן, חיידק הליקובקקטר, ונמצא רק שיש לי דלקת קלה בטריסריון וזה הכל. במחזור יש לי כאבים רגילים, לא כפי שמתואר אצל חולות אנדומטריוזיס.
השאלה שלי האם כדאי לי לגשת ללפרוסקופיה כבר עכשיו או לדחות את המועד?
הפחד שלי הוא מהסיכוי(שאני יודעת שהוא קטן) שזה יתפתח לסרטן (דודתי נפתרה מסרטן השחלה בגיל40). אולי לנסות קודם להיכנס להריון ואח"כ עוד הריון ורק אז להיפתר מהציסטה הזאת או השחלה כולה במידה וימשיכו כאבים? אני מבינה שהציסטה קטנה ולכן אין צורך בניתוח ומצד שני היא לא תעלם מעצמה, ולכן אולי עדיף לי מעכשיו לוודא האם מדובר באנדומטטריוזיס או בגידול סרטני, וזאת מאחר ואין לי אינדיקציה לגבי אנדומטריוזיס מהעבר.
שאלות נוספות: האם אנדומטריומה יכולה להתפוצץ?
האם תתכן תסביב של השחלה בגלל האנדומטריומה?
האם שחלה יכולה להקרע אם יש לה לחץ מבפנים? האם הכאב שיש לי מתריע על כך שהיא תקרע?
האם הca החודש עלה בגלל הביוץ מאותה השחלה או אין קשר?
ת ו ד ה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריומה - הוספה להודעה קודמת
אורית01/04/2008רציתי לציין בנוסף שאני ללא גלולות כבר 11 שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריומה - הודעה נוספת
אורית01/04/2008כמו כן לא ניסיתי להרות עד היום. אני לא יודעת אם יש לי בעיות פריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריומה
ד''ר אבישלום שרון03/04/2008שלום,
לגבי הציסטה- היא לא מהווה הוריה ללפרוסקופיה. כמו כן, אם אין לך תלונות של כאבים- אין צורך בניתוח. הגלולות- לא מרפאות אנדומטריוזיס.
יחד עם זאת, יש לך CA125 גבוה, והוא מגיע מהיכן שהוא. כלומר, יש כנראה אנדומטריוזיס בכל זאת. חשוב לדעת שלא ניתן לראות אנדומטריוזיס בבדיקת אולטראסאונד. יש לבצע בדיקה גינקולוגית מכוונת (ע"י רופא המיומן בניתוחים לאנדומטריוזיס) ולחפש נגעים או גושים באגן. כמו כן, לנסות להבין בשיחה במרפאה ובבדיקה את קיום המחלה ו/או את מידתה.
ולמרות כל מה שכתבתי לעיל, יתכן אף שאין לך אנדומטריוזיס.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)