דימום רב אחרי היסטרו' אבחנתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום רב אחרי היסטרו' אבחנתית
    א.
    01/03/2014

שלום,

ביום רביעי בערב (26.2) עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית וכשחזרתי הביתה ראיתי דם על התחתונית והדימום המשיך למחרת, למעשה מאז הדימום התגבר מאוד ביום שישי והוא ממשיך היום ונראה כמו וסת בכל הנוגע לעוצמה שלו.

אציין שב-1.1.14 עברתי גרידה (לא בשאיבה) בשל הפלה נדחית בשבוע 8 (גודל עובר היה בשבוע 6).

ב-25.1.14 היה לי דימום לא חזק שנמשך בערך 3-4 ימים וכלל בעיקר הכתמות.

ב-13.2.14 קבלתי וסת אחרונה כשהדימום היה מאוד חזק ונמשך 5-6 ימים.

במשך כל התקופה מאז בערך ה-26.1 ועד אתמול אני עושה מעקבי זקיקים רציפים ובדיקות דם ואין זקיק מוביל ולא זוהה ביוץ, אבל יש ציסטה צלולה בשחלה שמאל שמלווה אותי כל התקופה ושבסקירת אגן שעשיתי לפני 3 ימים (לפני ההיסטרוסקופיה) גודלה היה 4 ס"מ ויתכן שהיא במגמת ירידה מכיוון שבבדיקה אתמול גודלה היה 3.5 ס"מ.

בבדיקה שעשיתי אתמול נכתב "שהבטן רכה ללא סימני גירוי ציפקי; צוואר במראה תקין; ללא רגישות על פני הרחם או הטפולות, ללא רגישות בהנעת צוואר הרחם; ללא נוזל חופשי באגן".

כמו-כן, נרשם בבדיקה שאין עדות "לפרפורציה או PID"

בנוסף, הרירית שהיתה ביום רביעי בגודל 6 מ"מ (לא סדירה) אתמול נמדדה בגודל של 3.5 מ"מ

אודה לעזרתכם:
    1. מה לדעתכם מקור הדימום והאם הוא קשור להיסטרוסקופיה האבחנתית שעברתי? או לגרידה?
    2. האם יתכן שהמדובר בוסת שהקדימה (אם אכן ,מדובר בוסת יוצא שקיבלתי וסת כעבור שבועיים מהוסת האחרונה)?
    3. מדוע המחזורים שלי הם לא סדירים וללא ביוץ מאז הגרידה? (האם זה קשור לציסטה?).

אודה לתשובתכם המפורטת מכיוון שאני לחוצה והרופא שלי לא נמצא בארץ.

תודה-רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום רב אחרי היסטרו' אבחנתית - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    09/03/2014

שלום א
    מקוה שנושא הדימום הסתדר. בכל מקרה דימום וסתי אחרי גרידה יכול להופיע בזמן בלתי צפוי. במידה והדימום נמשך יש לפנות שוב אל רופא הנשים ולבצע בדיקה.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו