טיפולי פוריות בחולות אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי פוריות בחולות אנדומטריוזיס
    איילת
    29/05/2014

בוקר טוב,
    אודה לכם אם תוכלו לעשות לי קצת סדר - ידוע לי שחלק גדול מחולות האנדומטריוזיס נדרשות לעבור טיפולי IVF בכדי להרות. ידוע לי גם שהגונדוטרופינים מעוררים את האנדומטריוזיס. ממה שקראתי ומנשים חולות ומטופלות IVF הבנתי שאנחנו נדרשות לגישת התייחסות וטיפול שונים ממה שנהוג עם נשים שאינן סובלות מאנדומטריוזיס וכי בד"כ פרוטוקולי הטיפול הם עם מינונים נמוכים יחסית של גונדוטרופינים (גם במקרים של ערכים הורמונליים ורזרבה שחלתית נמוכים יחסית). האם מומחה האנדומטריוזיס שמטפל בנו מקיים התייעצויות עם רופא הפוריות המטפל? האם הם עובדים יחד במהלך הטיפולים והמעקב אחר המטופלת? ובקצרה - מהן ההמלצות שלכם בהתייחס לפרוטוקולי הטיפול ולטיפול והמעקב הכוללים?
    תודה, איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר קאופמן.

איילת
    18/06/2014

אם הבנתי נכון - מומחה האנדומטריוזיס שמטפל בי אמור להיות בקשר קבוע עם מומחה הפוריות, מעודכן, במעקב ובאופן כללי - מעורב לחלוטין בהחלטות לגבי בחירת הפרוטוקולים השונים (על מרכיביהם) ובכלל.
    כמו כן - אם הבנתי נכון את דבריך - אין מקום למינונים גבוהים במיוחד (5-6 אמפולות של גונדוטרופינים) במקרה של ערכים הורמונאליים תקינים ורזרבה שחלתית גבוהה באופן חריג (לגיל המטופלת ולמצבה הבריאותי).
    האם אכן הבנתי נכונה את דבריך???
    תודה, איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

אנונימית
    19/06/2014

ד"ר שלום
    איפה אפשר יהיה לקרוא את נייר הענדה שהזכרת בתשובתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו