ממצאים על דופן הרחם שלי החשודים כאדנומיוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים על דופן הרחם שלי החשודים כאדנומיוזיס
    ד``ר מיכאל פרידמן
    18/06/2014

בוקר טוב ד"ר קאופמן,

לאחרונה עברתי בדיקת אולטרסאונד וואגינלי במסגרתה נצפו ממצאים על דופן הרחם שלי החשודים כאדנומיוזיס. כמו כן, הרופאה הבחינה ב : "ב- US 3D נצפתה בליטה קטנה בקוטר 10 מ"מ של שריר הרחם לתוך רירית הרחם באיזור הפונדוס היכולה להתאים לרחם במבנה קשתי או מחיצה קטנה". אציין כי זוהי הפעם הראשונה בה מישהו מבחין במשהו מעין זה. כמו כן - אציין כי אני סובלת מאנדומטריוזיס קשה ומפושט, דרגה 4, אשר אף נותח לפני כ- 3 שנים (במסגרתו נכרתו מוקדים רבים, הופרדו הרבה הדבקויות, בין היתר - בין הרקטום, האורטר, הרחם, השחלה, קיר פריטונאום שאף נצפה מעובה, נכרתו רצועות ה- US, נכרתו אנדומטריומות גדולות משחלתי, החצוצרה נצפתה תפוחה ועוד ועוד) ומאז הסבל שלי רק מחמיר ובעקבות זאת - סדרה של בדיקות העלתה ליקויי בריאות רבים נוספים, בין השאר - Sciatic Endometriosis....
    ולשאלתי - הן לגבי האדנומיוזיס והן לגבי "מבנה הרחם המוזר", הרופאה לא יכלה לקבוע באופן חד משמעי שאכן מדובר בפגמים הללו ומהי מהותם. האם במסגרת בדיקת היסטרוסקופיה ניתן לאבחן במדוייק אדנומיוזיס ולהבין מהי המוזרות במבנה הרחם שניצפתה באולטרסאונד?
    תודה רבה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תודה ד"ר קאופמן

מיכל
    03/07/2014

בנתיים עברתי בדיקת אולטרסאונד נוספת. "מעט" יותר נרחבת ומקצועית. אודה לך אם תוכל להסביר לי את ממצאי הבדיקה כמפורט להלן : "ENDOMETRIUM FINDING – בדיקה בטנית וגינלית טרנספרינאלית משולבת. הודגמו 2 הכליות ללא הידרונפרוזיס. רחם קדמי מעט מיושר במימדים 41*33*49 ממ רירית 6.1 ממ. מבנה לא מלפורמטיבי. מרקם אדנומיוזיס דיפוזי ופוקאלי : רחם גלובולרי, טשטוש EMJ, ממצאים ציסטיים זעירים (בייחוד בדופן האחורית של הרחם), אגמים אקוגניים יותר בדופן הקדמית. דופנות אסימטריות. אדנומיומה פוקאלית בדופן הקדמית 21*20 ממ דוחקת מעט את הרירית. אדנומיומה פוקאלית בדופן השמאלית האחורית ללא דחיקה של הרירית. ניידות קיימת בכל התחנות. וסקולריות מרובה של הארקואטיים משני הצדדים. שחלה ימנית 31*26*37 ממ דבוקה לרחם לטראלית לא ניידת בנפרד. יש הדבקות של מעי בחלק הלטראלי והתחתון של השחלה. זרימה תקינה. שחלה שמאלית 31*14*30 ממ במראה תקין עם זקיקים. דבוקה לרחם לטראלית. לא ניידת בנפרד ממנו. השחלות מתחת לרחם לטראלית אך לא נושקות. מדור קדמי : שלפוחית אורטרים ללא ממצא. דטרוסור מעט מעובה 5.5 ממ. בין השלפוחית לרחם ישנן הדבקויות של מעי וכן הליגמנטים העגולים קרובים. מדור אחורי : ב RVS הדיסטלי קרוב לתעלה האנאלית יש שני מוקדים היפואקוגניים 7 ו 8 ממ. נרתיק צוואר הרחם ומעי עד סיגמואיד ללא נודולות. טחור באנוס בשעה 12 במימדים 5.5*6.3 ממ. לבטור במראה תקין אך מעובה מהרגיל. לסיכום : אנדומטריוזיס ידוע עם ריבוי ממצאים קשורים. עדות לסקולריות יתר ולגירוי יתר של רצפת האגן..."

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו