מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים והפרשותהילה14/07/2014
שלום רב!
אנסה לתמצת כמה שאני יכולה
בריאה בד"כ סובלת מכאבי מחזור "טבעיים" לקראת הופעותו עד לפני שמונה חודשים
לפני שמונה חודשים נטלתי גלולות מסוג דיאנה שבערך לאחר 14 יום הפסקתי על דעת עצמי כי לא יכולתי לסבול את התופעות לוואי הבלתי נסבלות (דיכאון חריף והתנפחות)
ביום בו הפסקתי עם הגלולות קיימתי יחסי מין מזדמניים אם נקרא לזה כך באופן חד פעמי עם אדם שבדיעבד לא הייתי צריכה לסמוך עליו
לא נעים לי לתאר אבל אולי זה יכול להיות קשור - הוא החדיר את אצבעותיו וכמעט כל כף ידו לאזור הנרתיק מה שהרגיש לי כואב ולא רגיל וביקשתי ממנו להפסיק
מאז אותו יום איתו אני סובלת מכאבים באזור המפשעות/משולש/ בטן תחתונה. מלווה בהפרשות צהובות "יבשות" אך מרובות שאני רואה כמו כתמים מובהקים שלהם בתחתונים ובתחתונית. ניתן לגרד אותם כמו גיר - לא מרקם של קוטג.
בבדיקות למחלות מין נשלל זיבה כלמדיה טריכונמאס 2 סוגי מיקרופלזמה אוראופלסמה אורילאקטום צהבת עגבת
מה שנמצא חיובי זה אוראופלזמה פרבום. קיבלתי אופלקסין שלא עזר בכלל
כל הבדיקות האולטרסאונד תקינות אין רגישות למישוש או אין ממצא לדלקת אגן או רחם. תמיד אובחנתי באופן שגוי לפטריה שהסימפטומים לא הגיבו לטיפולים מהסוג הזה.
עשיתי 2 תרביות אחת בפברואר שנמצא חיידק GBS שאף רופא לא דאג לתת לי טיפול עבורו, מה זה החיידק הזה ואם הנוכחות שלו מצביעה על נשאות לכל החיים? מה המשמעות של לא בהריון?
מהבדיקה בפעם ה20 החודש נמצא משהו שאף רופא לא מצא עד כה וזה ציסטה בשחלה הימינית וזה מסביר את הכאב החד והשורף יותר בצד הימיני של המפשעה
הממצאים : בטן רכה
PS/PV : צוואר תקין, רחם רגיל ללא ממצא טפולתי
בUS רחם רגיל, רירית 7 מ"מ. שחלה ימינית 26*41 מ"מ עם מבנה ציסטי צלול 29 מ:מ. שלךה שמאלית 20*27 מ"מ ללא נוזל באגן
מה זה אומר הציסטה והגודל שלה, האם זה יכול להסביר את הכאב? האם זה יכול להיות גם סימן לסרטן? האם זה מתקשר לHPV שגם גיליתי שאני נשאית .
האם יכול להיות שבשל הפסקת הגלולות ורגישות האזור והחדירה העמוקה של האצבעות שלא נאמר היד (סליחה על התיאור הלא נעים) נגרם לי איזשהי פגיעה או פציעה? (לא דיממתי, רק אחרי יומיים שלושה עם קבלת הוסת לאחר הפסקת הגלולות) ואם כן ניתן לראות את זה באולטרסאונד?
אני מודה על הסבלנות
וסליחה על האורך אני פשוט נורא סובלת בעיקר מכאבים חזקים שאפילו לא מגיבים למשככי כאבים.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים והפרשות - תגובה
ד``ר יובל קאופמן20/07/2014שלום הילה,
טאכן תמונה לא ברורה. עושה רושם שעשית בירור מקיף.אענה על מה שאוכל.
לגבי - הציסטה - להערכתי לא אמורה לגרום לכאבים במפשעה. הרושםהוא שמדובר בציסטה פשוטה שהיא הרבה פעמים חולפת ולא קשורה ל-HPV.
לגבי טראומה לנרתיק - אני מניח שהיו רואים משהו בעין בבדיקה. אם מדובר בטראומה עמוקה יותר אז לא בהכרח היו רואים, אז קשה גם להעריך מה נפגע בדיוק.טאורתית יכול להיות גם נזק עצבי שגורם לכאב
GBS הוא בד"כ ממצא אקראי ולא גורם לסימפטומים.אפשר לטפל אבל אין המלצה ברורה לטפל שלא בהריון וזאת כי יש לחיידק נטיה לחזור.
ממליץ על המשך מעקב של הציסטה ב-US ועשות בדיקה טובה של הנרתיק כדי לנסות להבין מה מקור הכאב.
בהצלחה
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה כל המענה והעזרה
מישהי01/08/2014המשך הבירור בו עשיתי בדיקות pap שיצאה תקינה על אף כך התעקשתי על קולפוסקופיה שבבדיקה זו נמצאו תאי אפיתל לא תקינים נשלח לביופסיה ותוצאות הביופסיה היו cervical biopsy with reactive change
מה המשמעות ? ולמה לא צויין אילו שינויים? ניתן להניח שזה שינויים רגילים? יש לי שבוע הבא תור לרופא שעשה ליאת הקולופוסקופיה
שאלה שנייה ... אם אנייי בצד לרגע את הכאבים שיכולים להיות ממקור עצבי כמו שאמרת. מה יכולה להיות המשמעות של הפרשות בצבע צהוב תמידיות ללא כל ריח
כלומר התחתוניות שלי תמיד מוכתמות בצהוב לא ברמה של רטיבות מידי אלא רק כתמים צהובים לא נעימים. אם אני ללא תחתונים אז זה נראה ככתמים יבשים על התחתונים שמתייבשים ונהיים כמו גבס או כמרקם של גיר שניתן לגרד כלומר יבשות כאלה
מה זה יכול להיות? נשללו כל החיידקים הפוטנציאלים או המוכרים. והכאבים הולכים וחוזרים. ואומרים שאין זה יכול להיות קשור לhpv במיוחד שתשובת הביופסיה יצאה תקינה
מה עוד אני יכולה לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה כל המענה והעזרה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן05/08/2014שלום לך,
ההפרשה הצהובה יכולה להתאים להפרשה חיידקית כמו טריכומונס. אפשר לטפל בטיפול אנטיביוטי נרתיקי.
ד"R יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)