אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    נטע
    18/08/2014

שלום, אובחנתי כחולת אנדומטריוזיס בדרגה3-4. בבדיקות שונות הקשורות במחלה נצפו הדבקויות בחלל האגן אך יחד עם זאת לא נצפתה חדירה לרקטום , למעיים או לשלפוחית. מהתייעצות עם רופאים הבנתי שאם לא אטפל בגישה הניתוחית ישנו סיכוי לחדירה של האנדו לאברים סמוכים לאגן ואז הניתוח עלול להיות מסוכן יותר. אם במשך יותר משנתיים המצב נשאר על כנו האם זה אומר שהאנדו לא יחדור /יחמיר ? הבנתי גם שהסיכוי שלי להרות הינו נמוך מהממוצע האם זה יהא נכון לנסות להכנס להריון לפני ביצוע ניתוח גם אם איני מתכוונת להרות בקרוב? האם יש קשר בין הפלות לאנדו? האנדו אצלי נמצא בצד שמאל של השחלה בקוטר של 4 ס"מ עם מוקדים נוספים . נאמר לי כי רק בניתןח ידעו אם יש צורך בכריתת החצצורה. ובכלל לאזה רופא עלי לפנות האם כל רופא פריון גם מבין בהכרח באנדו? או שמא להתמקד רק באנדו? כרגע איני מנזה להרות אך לדעת הרופאים עלי לבצע ניתוח בגלל חומרת האנדו ואין מקום לטיפול תרופתי . אני מאד חוששת מהניתוח הבנתי שזה צריך להיות רופא אשר מבין בתחום האם תוכל להמליץ לי על רופא פרטי מהמרכז /גוש דן שמתמחה בניתוחים מסוג זה (אפשר גם להמליץ על מספר רופאים )? כמו כן האם זה תהא טעות לנסות להרות עם אנדו לפני ניתוח? ומה הסיכוי לדעתך? תודה רבה על המענה אני פשוט ממש חוששת מהניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    21/08/2014

שלום נטע
    יש לך הרבה שאלות. אנסה לענות כמיטב יכולתי.
    לפי התיאור שלך האנדו אצלך אכן במצב מתקדם. לא ברור מה יקרה ללא טיפול לאורך זמן גם אם לא היה שינוי משמעותי בתקופה האחרונה. כמו כן, קשה להעריך אם כן או לא היתה החמרה בממצאים. נכון שככל שהאנדו מחמיר זה עלול להקשות על הניתוח ולהצריך ניתוח נרחב יותר. לכן כדאי לשקול ניתוח כבר בשלב זה.
    לגבי אנדו והפלות - יש כנראה קשר אם כי לא חזק בין השניים.
    לגבי הריון לפני ניתוח - קשה לקבוע מה הסיכוי שתהרי ללא טיפולים. כמו כן, במידה ואינך מעוניינת להרות בקרוב הפעולה שתבוצע מבחינת פוריות היא הקפאת ביציות.
    לגבי כריתת חצוצרה - אכן בניתוח ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך בכריתת חצוצרה. חשוב לדעת שבמידה ויש צורך בכריתת חצוצרה הדבר מבוצע בין השאר כדי לשפר את הסיכוי להריון.
    לגבי רופא מומחה בתחום - את מוזמנת להגיע אלי. יש לי מטופלות רבות מאיזור המרכז.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו