הורמונים לאחר כריתת שחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים לאחר כריתת שחלות
    סיון
    27/08/2014

שלום ד"ר
    בת 42,לפני ניתוח אנדומטריוזיס רחב.מיועדת כנראה לכריתת שחלות מאחר ומייצרות ציסטות ולפני תרומת ביצית,הרופא יעץ להוציא אותן כדי שהמחלה לא תחזור.אני מתלבטת בעניין מסויים:(האם להשאיר אחת או להוציא את שתיהן).
    איזה הורמונים מקבלים לאחר כריתת שחלות?האם הם מונעים מחלות כלי דם ודילול עצם וממלאים את תפקיד השחלות(גם אם לא מתפקדות)?או שבעצם גם עם ההורמונים אני לא מכוסה לעניין זה.אולי עדיף להשארי ולעשות מאמץ לנקות אפילו שחלה אחת כדי להמנע מתרופות לכל החיים.מה דעתך בעניין?
    תודה על סבלונתך ותשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בנוסף..

סיון
    27/08/2014

האם מקבלים ווסת עם ההורמונים האלו או שאין יותר ווסת(בהנחה שאין שחלות).
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים לאחר כריתת שחלות - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    28/08/2014

שלום סיון,
    הרעיון בהוצאת השחלות במהלך ניתוח אנדומטריוזיס הוא למנוע חזרה של האנדומטריוזיס בעתיד לאחר שכל הנגעים מוסרים בצורה טובה במהלך הניתוח. לכן השאיפה היא לא לתת הורמונים בהמשך כדי למנוע חזרה של האנדו וסימפטומים. יש מקרים בהם תופעות גיל המעבר כמו גלי חום וכו הן קשות ואז יש צורך בכל זאת במתן הורמונים. במידה והם ניתנים הם יכולים לעזור במניעת אובדן מסת עצם ושמירה על כלי הדם.
    את מציינת כי המטרה אצלך היא למנוע ציסטות חוזרות ? לא ברור לי באיזה ציסטות מדובר.
    אין לי מספיק מידע לגבי המצב שלך בשביל ליעץ לך אם להשאיר שחלה אחת או לאץ בכל מקרה זאת אופציה.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך בנושא כריתת שחלות

סיון
    28/08/2014

היי ד"ר
    לא הבנתי את תשובתך.
    הרופא אמר לי שלאחר הוצאת השחלות אקבל הורמונים וגם אם הייתה נגמרת לי הווסת אז הייתי מקבלת הורמונים כי לא בריא להיות בלי.
    לפי מה שענית לי,בהנחה שלא אקבל הורמונים אז אני בסכנה של דילול עצם ומחלןת כלי דם...וזאת כדי שהאנדו לא יחזור?הרי הוסבר לי שמספיק בהוצאת השחלות כדי שהמחלה לא תחזור.
    לשאלתך אילו ציסטות אלו אז מדובר באנדומטריומות,הרופא הסביר שמאחר ומיועדת לתרומת ביצית,הוא לא רוצה שהציסטות יחזרו כי אני אמורה לקבל הורמונים לטיפול התרומה....בלי קשר גם אקבל הורמונים במקום תפקוד השחלה.
    האם יש ווסת ללא שחלות?יש ווסת עם קבלת הורמונים?
    איזה הורמונים מקבלים במקום השחלה?
    האם אני צריכה להחליט:או שאני בסכנה לדילול עצם ומחלותבלי הורמונים או שאני בסכנה לחזרת האנדו עם הורמונים?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך בנושא כריתת שחלות - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    15/09/2014

שוב שלום,
    אני מבצע הרבה מאוד ניתוחי אנדומטריוזיסובגיל 42, גם לפני תרומת ביציות, אני בד"כ לא מבצע כריתת שחלות. מבחינת חזרה של האנדומטריוזיס אין הגיון בהוצאת השחלות ומתן הורמונים במקום. כמו כן, כיום אין קונצנזוס שיש לתת הורמונים בגיל המעבר בכל מקרה אלא רק אם יש סימפטומים. בהוצאת השחלות בגיל 42 יש סכנה גדולה יותר מבחינת בריחת סידן ולכן הועלתה אפשרות של מתן הורמנוים אבל עדיף פשוט לא להוציא את 2 השחלות ולאחר טיפולי הפוריות ולידה לקחת טיפול הורמונלי מונע כמו גלולות ששומרות על ההורמונים בגוף ומונעות חזרה של אנדומטריוזיס.
    אין וסת ללא שחלו. כשלוקחים הורמונים אפשר לקבל וסת.
    לקיחת הורמונים כפי שנהוג לתת לנשים באל וסת יכולה לגרום לחזרה של הנגעים. לקיחה של הורמונים בצורת גלולות מונעת חזרה של האנדומטריוזיס.
    מקוה שעכשיו ברור
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בנושא כריתת השחלות

סיון
    16/09/2014

ראשית תודה על תשובתך המלאה והסובלנית.
    שכחתי לציין שזו לפרסקופיה שלישית:ראשונה הייתה ניקוי 2 ציסטות מהשחלה,השניה-הוצאת חצוצרה.
    האם גם בניתוח שלישי רצוי להשאיר את השחלות?או גם אחת מספיקה?יתכן והמליץ לי להוציא כי זה כניסה שלישית לבטן?
    סליחה על השאלות פשוט לא רוצה לעשות משהו בלתי הפיך.
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף...

סיון
    16/09/2014

לא ציינתי גם שיש לי ציסטה הגודל 8 סמ בשחלה(שתי ציסטות שיתאחדו לאחת גדולה),מסוג אנדומטריומה.
    והאם הסמן ca125 400 מתאים למצב שלי(אנדו דרגה 4,מוקד רקטווגינלי 5 סמ וציסטה גדולה)סליחה על השאלות,פשוט הניתוח עוד כשבועיים וחצי ואני לחוצה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף... - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    27/09/2014

שלום סיון
    עניתי לך טלפונית על הבעיה. מקוה שהסתדר
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו