ציסטות בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות בשחלה
    מירי ברקוביץ
    22/10/2014

היי
    בת 46 4 ניתוחים קיסריים, לידה אחת רגילה. כאשר בניתוח האחרון - החמישי נאלצו להוציא את שק הרחם בשל שליית פתח. לפני כ-4 חודשים עברתי ניתוח של בקע צלקתי. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לאחר ניתוח בקע נכתב כך בדו"ח:
    שחלה ימנית - מימין לרחם נראה ממצא ציסטי צלול 52*33 מ"מ.
    שחלה שמאלית - גודל 58*74 מ"מ.
    הערות: בשחלה הודגם ממצא ציסטי עכור בגודל 68*52*70 מ"מ עם שתי בליטות בדופן בגדלים של 1 ס"מ.לא הודגמה זרימת דם.
    הערות לבדיקה - לא נראה נוזל חופשי באגן.
    לפי מה שנאמר לי ב-US חצוצרות מלאות בנוזל.
    המלצת הרופא לעשות ניתוח להוציא חצוצרות + שחלה שמאלית - אם יראו שיש צורך יוציאו גם את השחלה הימנית. השאלה שלי האם ניתן להוציא רק את הציסטות בלי להוציא את השחלות, האם ניתן לנקז את המים בחצוצרות מבלי להוציא אותם, מה הסיבוכים שיכולים להיות במידה ומוצאים את 2 השחלות חוץ מגלי חום, יובש בנרתיק, החלשות של העצמות. האם נכון הדבר שזה יכול לגרום למחלות לב, וקיצור שנות חיים. עליי לציין שאני לא חשה שום כאב רק מדי פעם מרגישה מעין טיקים כאלה בבטן אני משערת שכנראה זה לחץ על גיד או כלי דם מסוים.
    אודה על תשובתכם בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בשחלה

הוספת תגובה

• ציסטות בשחלה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    26/10/2014

שלום מירי,
    הממצאים שאת מתארת מצריכים ניתוח.
    את החצוצרות צריך להוציא ובכל מקרה אין להן שימוש אצלך.
    לגבי השחלות - הציסטה משמאל אכן גדולה וחשודה ולכן עדיף להוציא את השחלה. מימין אפשר לכרות רק את הציסטה בד"כ. מצריך ביצוע הניתוח ע"י מנתח מיומן במיוחד כדי לנסות לשמר את השחלה מימין. ההורמונים שמופקים מהשחלה הימנית אמורים להספיק כד למנוע את הופעת תופעות גיל המעבר. זאת במידה והמנתח לא גרם לפגיעה באספקת הדם של השחלה בניתוח.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו