שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מישהי
    05/11/2014

נותחתי לפני כ3 חודשים בלפרסוקופיה וכרתו לי אנדומטריומה משחלה שמאל. בנוסף מצאו עוד מספר נגעי אנדו באגן. כאשר בדקו את החצוצרות-חצוצרה אחת תקינה ובחצוצרה השנייה יש חשד לחסימה פרוקסמיאלית. מה המשמעות של כך? האם יכול להיות שהיה פשוט ספזם בעת הבדיקה והחצוצרה לא באמת חסומה? האם בלפרוסקופיה כאשר רואים חסימה לא מנסים לפתוח אותה? האם אפשר להיכנס להריון ספונטני עם חצוצרה חסומה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    09/11/2014

שלום שני,
    חצוצרה חסומה פרוקסימלית יכולה אכן להראות חסומה כתוצאה מספאזם ואז למעשה היא איננה חסומה. לא מנסים לפתוח חצוצרה חסומה פרוקסימלית בלפרוסקופיה. חשוב לדעת שהסיכוי להרות ספונטנית עם חצוצרה אחת פתוחה אינה שונה משמעותית משתי חצוצרות פתוחות באופן סטטיסטי.

ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שני
    24/11/2014

תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת, לפני הניתוח תמיד היו לי הפרשות חומות יומיים בערך לפני המחזור והבנתי שזה בגלל האנדומטריוזיס. עדיין אחרי הניתוח יש הפרשות כאלו לפני המחזור, הם לא היו אמורות להעלם מהרגע שהסרנו את הנגעים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו