מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר קאופמןאני06/01/2015
אני בת- 26 מאובחנת מזה כשנה וחצי לאחר לפרסקופיה באנדו' ואדנו'
מנסה במשך כ-9 חודשים (לאחר טפול של חצי שנה -בלוקרין)
להכנס להריון...ניסיתי עם הזרעות אך הטיפולים כשלו.
לארונה במחזור האחרון נמצא אצלי צייסטה בתחילה נאמר לי ע"י טכנאית שמדובר בציסטה גופיף צהוב לאחר מכן במיון נאמר שמדובר באנדומטרויומה (הנוזל היה בהתחלה צלול ואח"כ עכור) בגודל 34*38 בנוסף נאמר לי- שהרחם קדמי בעוד במשך שלוש שנים האחרונות הוא היה אחוריי בנוסף נכתב רחם קדמי ומקובע.
מה זה אומר?
והרופאה אף ציינה שעליי לעבור מיידית להפריה חוץ גופית כי המצב לא טוב.
יש לי כאבים עזים במחזור. אני נזקקת לוולטרן.
כאבי אגן ביציאות בטן שלשולים תכיפות במתן שתן. וכו'..וכאבים בזמן ישיבה
כאבי האנ' הידועים לשימצה!
מה עלי לעשות?ואיך מטפלים באנדומטריומה?ולמה הרחם השתנה לקדמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר קאופמן - תגובה
ד``ר יובל קאופמן14/01/2015שלום לך,
לא ציינת מה בוצע בניתוח? איפה בוצע והאם האנדו הוסר באופן מלא? טיפול של חצי שנה בלוקרין לאחר ניתוח פחות מקובלת כיום. מה מצב החצוצרות? האם נבדק? תנאי הכרחי להזרעות.
לגבי המיקום של הרחם - לא סביר שהיה אחורי והפך לקדמי. לא אמור להשתנות במהלך החיים. לפעמים רואים אחרי ניתוח קיסרי רחם משוך קדימה ע"י הדבקות. מבין שזה לא המקרה שלך. סביר שמדובר בטעות.
לגבי IVF - יכול להיות שזה הפתרון המתאים כרגע. קשה לי להגיד ללא הערכה מלאה של מצבך. לאור האדנומיוזיס וחזרה של אנדומטריוזיס כדי לבצע IVF בפרוטוקול ארוך עם דיכוי הורמונלי לפני הטיפול.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה-
אני14/01/2015הניתוח בוצע ביוני לפני כ-שנה וחצי.
הוסרו הדבקויות רבות שהיו באגן. (הפרטנאום נכרת חלקית)
הטיפול בלוקרין היה זריקה שהשפיעה ל-חצי שנה.
עכשיו אני לקראת -ivf
בתום הטיפול בלוקרין עשיתי צלום רחם והחצוצרות היו בסדר וגם ההיסטור' היתה תקינה.
ועשיין לא הצליח הטיפול בהזרעות
ועכשיו אני מתלבטת לאור התגברות הכאבים והפלות חוזרות בעבר
האם כדאי לפני המעבר ל-Ivf לגשת לעשות נתוח לנקות הכל
ואז לנסות להכנס להריון טבעי?
כי בנוסף להתגברות הכאבים ב-ivf אני חוששת מהסיכון של האנדו' וההדבקיות להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה- - תגובה
ד``ר יובל קאופמן31/01/2015שוב שלום,
לגבי האפשרות של ביצוע ניתוח חוזר - תלוי מאוד במצב האנדומטריוזיס אצלך כרגע. אני מבין שיש אנדומטריומה אך לא ברור מה מידת הנגעים וההדבקויות שיש כרגע. כדי לענות על כך אני צריך לבצע אולטראסאונד ובדיקה גניקולוגית
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)