מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי החלמה מלפרסקופיהשירה09/02/2015
לפני שבוע עברתי לפרוסקופיה בצד השמאלי ליד השחלה, חשבו שהציסטה מסובבת על השחלה אך בניתוח גילו שלא וברוך ה׳ השחלה לא נפגעה בכלל, הוצאה ציסטה בגודל 15-20 סמ
חצוצרה שמאל היתה מרוחה על הגוש נראה שהציסטה היא פארא-אובריאן
לאחר 4 ימים קיבלתי מחזור שהיה חלש מאוד והתחזק רק לאחר שלושה ימים
1. האם זה נובע מהניתוח?
2. יש לי שטף דם סגול ליד אחד הפתחים שמודבקים בדבק ולא בתפר, האם זה נורמלי? עליי לגשת להיבדק?
3. אני נשואה שנה, האם הציסטה מנעה הריון והאם כעת הסיכויים שלי להכנס להריון יעלו?
4. אחרי כמה זמן מהניתוח מותר לחזור לקיים יחסים? יש לציין שאני שומרת נידה אז כרגע בכל מקרה לפחות שבוע- שבוע וחצי אין אפשרות לקיום יחסים, אל האם מותר לי לטבול במקווה ולא תהיה בעיה של זיהום בערך כשבועיים וחצי- שלושה לאחר הניתוח? והאם כבר מותר יהיה לקיים יחסים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי החלמה מלפרסקופיה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן09/02/2015שלום שירה,
את השאלות ששאלת מתאים לשאול את הרופא המנתח. ובכל זאת אנסה לענות:
1. אחרי לפרוסקופיה גניקולוגית המחזור יכול להופיע במועד ואופי לא רגילים.
2. שטף דם ליד הצלקת זה די שכיח. אם זה לא גדל קרוב לוודאי שיסתדר לבד.
3. ציסטה פארא-שחלתית בד"כ לא צריכה להפריע להריון אם כי אצלך מדובר בציטסה גדולה מאוד אז קשה לי להגיד אם יש קשר.
4. אני בד"כ ממליץ להמנע מיחסי מין שבועיים לאחר לפרוסקופיה כזאת.
כאמור, לתשובות מדויקות את צריכה לפנות לרופא המנתח.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)