מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה אנדומטריומהליאת09/03/2015
שלום רב דוקטור ,אז קצת בקצרה אני בת 24 נשואה ללא נטילת גלולות מעולם ,נשואה שנה ומנסים להשיג הריון ,לפני 7 חודשים במהלך בדיקה שיגרתית אצל רופא נשים התגלתה ציסטה אנדומטריומה 4סמ ,נשלחתי לעשות בדיקות דם ,ופרופיל הורמונלי שיצאו תקינות ,לאחר מכן נשלחתי לרופא ממומחה בבית חולים הכרמל לבדיקת טרום ניתוח -לפי הממצאים הרופאים אמרו שכרגע להמתין ולהיות במעקב ואין צורך כרגע לבצע ניתוח ,הציסטה נשארה באותו הגודל ללא שינוי ,אני סובלת מכאבים קלים לפני המחזור ותמיד מרכישה את קיומה ,,השאלה שלי היא האם באמת אין צורך כרגע לבצע ניתוח ?? הרופאים אומרים להמתין לפחות עד שנה וחצי של ניסיון להשיג הריון ללא התערבות רפואית ,האם בכלל ניתן להיכנס להריון טבעי עם אנדומטריומה ?? זה שיש לי אנדומטריומה אומר כי יש לי גם אנדומטריוזיס ?? אני ממש מבולבלת אודה לעזרתך במידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה אנדומטריומה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן12/03/2015שלום ליאת,
את זוכרת מה שם הרופא שראה אותך בכרמל?
שנה וחצי נשמע קצת הרבה זמן של נסיון להרות. בכל מקרה את צריכה להיות במעקב תקופתי בערך כל 4 חודשים.
ניתן להכנס להריון טבעי עם אנדומטריומה. השאלה היא מה מצב האגן מבחינת נגעים אחרים באגן. ב-95-98% מהמקרים כשיש אנדומטריומה ישנם גם נגעים נוספים. חשוב לבדוק את הנושא
ד"ר יובל קאופמi* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)