ציסטה אנדומטריומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה אנדומטריומה
    ליאת
    09/03/2015

שלום רב דוקטור ,אז קצת בקצרה אני בת 24 נשואה ללא נטילת גלולות מעולם ,נשואה שנה ומנסים להשיג הריון ,לפני 7 חודשים במהלך בדיקה שיגרתית אצל רופא נשים התגלתה ציסטה אנדומטריומה 4סמ ,נשלחתי לעשות בדיקות דם ,ופרופיל הורמונלי שיצאו תקינות ,לאחר מכן נשלחתי לרופא ממומחה בבית חולים הכרמל לבדיקת טרום ניתוח -לפי הממצאים הרופאים אמרו שכרגע להמתין ולהיות במעקב ואין צורך כרגע לבצע ניתוח ,הציסטה נשארה באותו הגודל ללא שינוי ,אני סובלת מכאבים קלים לפני המחזור ותמיד מרכישה את קיומה ,,השאלה שלי היא האם באמת אין צורך כרגע לבצע ניתוח ?? הרופאים אומרים להמתין לפחות עד שנה וחצי של ניסיון להשיג הריון ללא התערבות רפואית ,האם בכלל ניתן להיכנס להריון טבעי עם אנדומטריומה ?? זה שיש לי אנדומטריומה אומר כי יש לי גם אנדומטריוזיס ?? אני ממש מבולבלת אודה לעזרתך במידע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה אנדומטריומה

הוספת תגובה

• ציסטה אנדומטריומה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    12/03/2015

שלום ליאת,
    את זוכרת מה שם הרופא שראה אותך בכרמל?
    שנה וחצי נשמע קצת הרבה זמן של נסיון להרות. בכל מקרה את צריכה להיות במעקב תקופתי בערך כל 4 חודשים.
    ניתן להכנס להריון טבעי עם אנדומטריומה. השאלה היא מה מצב האגן מבחינת נגעים אחרים באגן. ב-95-98% מהמקרים כשיש אנדומטריומה ישנם גם נגעים נוספים. חשוב לבדוק את הנושא
    ד"ר יובל קאופמi

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו