אנדומטריוזיס בהריון ואחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס בהריון ואחרי לידה
    מיכל
    11/03/2015

אני נמצאת היום בחודש שביעי להריון שהגיע תשעה חודשים אחרי לפרוסקופיה שאובחן בה אנדומטריוזיס דרגה 4 (מן הסתם לא הייתי בדיכוי תרופתי עד להריון).
    רציתי לדעת, האם יש סיבה להגיע למומחה אנדו' למעקב במהלך ההריון?
    מה קורה אחרי הלידה? מתי אפשר להתחיל דיכוי (בהנחה שאני מעוניינת להניק)? ומתי צריך להגיע שוב למומחה אנדו'?
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס בהריון ואחרי לידה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    19/03/2015

שלום מיכל,
    לגבי מעקב אנדו במהלך ההריון - תלוי מאוד מה היה מצב הממצאים לפני ההריון - בעיקר ציסטות שחלתיות. אני מבין שבניתוח גם טיפלו באנדו?
    במידה ולא היו ממצאים חריגים בתחילת הריון אין צורך במעקב מיוחד של אנדו עד לאחר הלידה אז כדאי, במידה ואת מניקה, להשתמש בגלולות של מניקות שהן טובות גם לאנדו. בכל מקרה כדאי להגיע למומחה אנדו להמשך מעקב.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה

מיכל
    20/03/2015

אתה צודק, אכן טיפלו באנדומטריוזיס במהלך הניתוח, חלק מהציסטות נכרתו וחלק נצרבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו