לחוצה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוצה מאוד
    א
    22/08/2015

שלום רב, אני בת 32 אחרי שני קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר. אחרי הקיסרי האחרון המחזור היה די מסודר פעם בחודש ולא יותר מ3 ימים. החודש קיבלתי מחזור לפני הזמן. 3 ימים ראשונים הכל היה רגיל אבל ביום הרביעי התחילו כאבי בטן וגב תחתון והתחילו הפרשוץ דמיות בכל פעם שאני נכסת לשירותים המלווים בכאבי בטן תחתונה. ישר ניגשתי לרופא. אולטראסאונד תקין. בדיקוץ דם תקינות המוגלובין 14. הרופא אמר שהכל תקין ושאני גם נמצאת בביוץ ( למרות המחזור?). לקח בדיקת פאפ. אחרי יומיים שזה המשיך ניגשתי לרופא אחר. ושוב האולטראסאונד תקין, חוץ משחלות פוליציסטיות. נתן לי רשימה של בדיקות הורמונליות ואמר לחכות לתשובות של פאפ. גם אמר שכנראה מדובר בשינוי הורמונלי כי יש לי גם שעירות מוגברת בכל הגוף. נכון להיום לאחר שנגמר. המחזור המאסיבי, אני כבר 4 ימים עם כאבי בטן ופליטות של ריר דמי בכל כניסה לשירותים. קראתי באינטרנט שזה יכול להיות סימן לגידול ברחם. אני מאוד לחוצה ולא מפסיקה לבכות. אשמח לשמוע את דעתך. האם פעמיים אולטראסאונד תקין יכול להרגיע או שזה לא אומר שום דבר? האם יכול להיות שמדובר בשינוי הורמונלי כסיבה להפרשות וכאבי בטן? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה מאוד

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    25/08/2015

שלום אירה,
    אם בדיקות האולטראסאונד אכן היו תקינות ורירית הרחם נמצאה דקה (מתאים לזמן מחזור) אז קרוב לוודאי שלא מדובר בסרטן. עם זאת, במידה ובהמשך יהיו הפרשות דמיות חריגות (מעבר לדימום וסתי רגיל) אפשר לקחת דגימה מרירית הרחם במרפאה.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי

א
    06/09/2015

דיקות הורמונליות: CORTISOL SERUM- 196.20 DHEA SO4- 4.90 ESTREDIOLׁׁ E2-<150 FSH- 7.40 LH-15.36 PROGESTERONE- 1.17 PROLAKTIN- 175 FREE T4- 7.56 TESTOSTERONE- 1.84 TSH- 2.71
    כעת יש דימום כאבי בטן וגב תחתון. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    08/09/2015

שוב שלום אירה,
    על פניו נראה שהפרופיל ההורמונלי תקין אם כי בשביל להגיד את זה בוודאות אני צריך תדפיס של התוצאות עם ערכי ייחוס של המעבדה.
    נראה שכשיש לך דימום יש גם כאבים. כמו כן, אם יש יותר דימום בזמן יציאה והמקור הוא נרתיקי ולא מפי הטבעת זה יכול להיות בגלל דם שמצטבר ברחם ויוצא כשאת מעלה את הלחץ התוך בטני.
    כדאי לעשות הערכה מקיפה של סיבות אפשריות לכאבים שיש לך כולל בדיקה של דופן הרחם באולטראסאונד. יכול להיות שמדובר באנדומטריוזיס או באדנומיוזיס (אנדומטריוזיס של שריר הרחם).
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה ברשותך

א
    08/09/2015

אני חייבת לשאול בכדי קצת להירגע. קראתי שכאבי בטן וגב מופיעים גם בסרטן השחלות. למרות שרופא נשים אומר שלא מדובר בסרטן השחלות. הייתי רוצה לשמוע את געתך, זה מאוד ירגיע אותי.
    תודה רבה.
    ועוד שאלה, האם אתה עובד בהסדר עם קופת חולים מאוחד?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה ברשותך - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    29/09/2015

שלום אירה,
    כאבי גב ובטן הם לא הסימנים האופייניים לסרטן שחלות. בכל מקרה נראה שאת מלחיצה את עצמך לשווא. ממליץ לבצע מעקב מסודר ולא יותר.
    אני לא בהסדר עם מאוחדת.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

א
    07/10/2015

דר שלום רב,
    לאחר סיום טיפול בפרימולוט 10 ימים, קיבלתי ווסת שנמשכה 4 ימים עם גושי דם.
    לאחר שהמחזור הסתיים שוב הופיעו כאבי בטן וגב חזקים שנמשכים עד היום.
    היום שוב הייתי אצל גניקולוג, נעשתה בדיקת אולטראסאונד שכאבה לי מאוד.
    הרופא אמר שהכל נראה תקין אך בכל זאת יכול להיות ומדובר בדלקת בגלל שהבדיקה גורמת לכאבים.
    קיבלתי טיפול אנטיביוטי ציפרודקס ל5 ימים כדי לראות אם אני מגיבה לאנטיביוטיקה.
    בדיקת שתן סטיק תקינה.
    אולטראסאונד בטן תקין חוץ מכבד שומני.
    אני מרגישה כאבים קבועים שמתגברים ונחלשים מעצמם. משככי כאבים עוזרים ממש מעט.
    המחזור הפך להיות במקום 3 ימים יותר ארוך עם הפרשות דמיות לאחר מכן.
    הכאבים מקרינים לגב תחתון, לרגליים ופי הטבעת.
    אני מתוסקלת וכבר נמצאת בדיכאון וחרדות. אין לי תאבון ירדתי במשקל.
    האם זה דומה לתסמינים של אנדומטריוזיס?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    11/10/2015

שלום אירה,
    בשלב זה בשביל ליעץ לך בצורה טובה מה לעשות אני צריך גם לבדוק אותך. צריך לראות בין השאר שאת לא לוקחת אנטיביוטיקה ללא סיבה מוצדקת.

ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו