מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דר' קאופמןא12/09/2015
שלום ושנה טובה,
תודה לך על המענה המהיר לשאלה הקודמת שלי לגבי דימומים וכאבי אגן חזקים.
כעת הדימום שוב פסק ונשארו הפרשות חומות. אך הכאבים בלתי נסבלים. כאב גב תחתון בטן תחתונה.
קיבלתי פרימולוט נור ל10 ימים. התחלתי לקחת היום.
רציתי לשאול:
1. האם יכול להיות שמדובר באנדמטריוזיס או שהיו רואים אותו באולטראסאונד?
2. בבדיקת פיפל שעשיתי רשום " קטעי רירית בשגשוג".
מה זה אומר?
ביצעתי אולטראסאונד ובו רשום שחלות פוליציסטיות ומרקם רחם שרירני. בדיקות הורמונליות תקינות.
אני בלחץ וחוסר וודאות, לא מפסיקה לבכות כי אני מרגישה חולה ולא מתפקדת. והכי מלחיץ שאני לא מבינה מה קורה איתי.
אני פשוט שוכבת כל היום ולוקחת משככי כאבים.
הייתי במיונים ולא ראו משהו חריג.
אשמח לדעתך?
האם הסימנים מתאימים לאנדומטריוזיס?
האם אולטראסאונד היא הבדיקה הטובה כדי לעשות אבחון לאנדומטריוזיס?
חייבת לציין שאני סובלת מדיכאון וחרדות והתקופה האחרונה הייתה מאוד לא פשוטה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
א12/09/2015סובלת משלשולים ועצירויות לסירוגין, בחילות.
כואב לי בעמידה וישיבה כאשר בשכיבה זה פוחת.
האם כדי לי לבצע בדיקה במרפאת אנדו?
ואם יש כזו באזור מרכז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קאופמן - תגובה
ד``ר יובל קאופמן29/09/2015שלום אירה,
הסימפטומים שאת מתארת בהחלט יכולים להתאים לאנדומטריוזיס. אולטראסאונד לבד לא שולל המצאות נגעי אנדומטריוזיס. יש חשיבות גדולה גם לבדיקה ידנית על ידי מומחה בתחום. מציע שתגיעי בהקדם להבדק.
הפיפל שאת מתארת תקין.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)