מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריומה והפלותליאת20/10/2015
שלום רב דר׳ אני בת24 נשואה ובנסיונות להרות שנה וחצי ,לפני שנה וחצי התגלתה ציסטה אנדומטריומה 4סמ ,יש לציין שאני סובלת מכאבים לפני ובזמן המחזור , לפני חצי שנה נקלטתי להריון אך בוצע גרידה שבוע 9 היה רק שק הריון ריק ,לפני חודשיים שוב הריון שהסתיים באופן טבעי שבוע 6 . רצתי לשאול האם יש קשר בין האנדומטריומה וההפלות ,? להבנתי כשיש אנדומטריומה או אנדומטריוזיס יש קושי בכניסה להריון , האם גם בהצלחתו של ההריון ,? זה שיש אנדומטריומה וודאי שיש אנדומטריוזיס ? האם מצב זה מחייב ניתוח? אשמח לתגובה וגם להגיע אלייך באופן פרטי בדרך המהירה ביותר בכדי לטפל בנושא אני מהצפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריומה והפלות - תגובה
ד``ר יובל קאופמן25/10/2015שלום ליאת,
אכן ישנו קשר בין אנדומטריוזיס והפרעות בכניסה להריון. עם זאת כנראה שאין קשר משמעותי להפלות.
לגבי אנדומטריומות - ב-95-98% מהמקרי שיש אנדומטריומות יש גם נגעי אנדומטריוזיס נוספים. האבחנה הוודאית היא כמובן בניתוח.
לפי המצב שתיארת בהחלט יתכן שיש צורך בניתוח לאור הסימפטומים שאת מתארת ואנדומטריומה בשחלה.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)