אנדומטריומה והפלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריומה והפלות
    ליאת
    20/10/2015

שלום רב דר׳ אני בת24 נשואה ובנסיונות להרות שנה וחצי ,לפני שנה וחצי התגלתה ציסטה אנדומטריומה 4סמ ,יש לציין שאני סובלת מכאבים לפני ובזמן המחזור , לפני חצי שנה נקלטתי להריון אך בוצע גרידה שבוע 9 היה רק שק הריון ריק ,לפני חודשיים שוב הריון שהסתיים באופן טבעי שבוע 6 . רצתי לשאול האם יש קשר בין האנדומטריומה וההפלות ,? להבנתי כשיש אנדומטריומה או אנדומטריוזיס יש קושי בכניסה להריון , האם גם בהצלחתו של ההריון ,? זה שיש אנדומטריומה וודאי שיש אנדומטריוזיס ? האם מצב זה מחייב ניתוח? אשמח לתגובה וגם להגיע אלייך באופן פרטי בדרך המהירה ביותר בכדי לטפל בנושא אני מהצפון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריומה והפלות

הוספת תגובה

• אנדומטריומה והפלות - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    25/10/2015

שלום ליאת,
    אכן ישנו קשר בין אנדומטריוזיס והפרעות בכניסה להריון. עם זאת כנראה שאין קשר משמעותי להפלות.
    לגבי אנדומטריומות - ב-95-98% מהמקרי שיש אנדומטריומות יש גם נגעי אנדומטריוזיס נוספים. האבחנה הוודאית היא כמובן בניתוח.
    לפי המצב שתיארת בהחלט יתכן שיש צורך בניתוח לאור הסימפטומים שאת מתארת ואנדומטריומה בשחלה.

ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו