אנדומטריוזיס כריתת ציסטה דרמויד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס כריתת ציסטה דרמויד
    שרית
    28/02/2016

שלום, אני בת 24 לפני כחצי שנה עברתי ניתוח של כריתת ציסטה דרמויד בשחלה השמאלית מאז אני מטופלת בגלולות רצוף ללא הפסקה, בלפרוסקופיה איבחנו שיש לי אנדומטריוזיס. עברתי לא מעט ביקורים אצל גניקולוגים כולל המנתח שלי שהוא גם מומחה לאנדו. הגלולות לא עושות לי טוב מכל בחינה והביאו איתם תופעות לוואי הכי קשות שיש (אציין גם שהחלפתי ארבעה סוגים של גלולות לסרוגין מפאת המלצת הרופאים שאולי אותה גלולה לא מתאימה לי) כאבי ראש כל כמה ימים קוצר נשימה מטורף הכולל גם לחצים ודקירות בחזה, שלא נדבר על הכאבי בטן שמדמים צירים ועיוותים בבטן שנובעים מהאנדו שבאים וחולפים ללא סיבה.. ורוב הרופאים ממליצים לא להפסיק את השימוש בגלולות כי לטענתם " אסור לי כרגע לקבל מחזור כי הוא חודר למקומות לא טובים בבטן" ואם אפסיק זה יחמיר את האנדו ו80% שהציסטה תחזור. אני בנאדם בריא, ולהכניס כל יום גלולה לגוף ברצף ואני חוזרת ללא הפסקה בכלל איך שלא נסתכל על זה כל גלולה שלא אקח יש לה תופעות לוואי ואחרות לא משנה כמה סוגים אני אחליף כי אין גלולה שקרויה על השם שלי אז אני שואלת בתמימות- האם אכן קיים טיפול תרופתי \ טבעי אחר שהוא לא גלולות? כי בשורה התחתונה אני מרגישה שהם הולכות והורגות לי תגוף לאט לאט מבפנים כמו סיגריות ואני לא יכולה להמשיך עם המצב בזה.
    נואשת לתשובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובדת עצות- אנדומטריוזיס.................. - תגובה

ד``ר יובל קאופמן
    27/03/2016

שלום שרית
    מצטער על העיכוב בתגובה.
    קשה לי להתיחס באופן מלא ללא שיחה מקיפה ובדיקת המצב אצלך כדי להמליץ על המשך טיפול.
    באופן כללי הטיפול התרופתי היחידי שקיים כיום לאנדומטריוזיס הוא טיפול הורמונלי. הקו הראשון לטיפול הוא גלולות למניעת הריון. אם ישנן תופעות לוואי צריך למצוא לך את הטיפול המתאים. לא כדאי להפסיק טיפול כי בהחלט יכול להיות שהאנדומטריוזיס יחמיר ללא טיפול ושתהיה החמרה בסימפטומים של אנדומטריוזיס ולעיתים גם השפעות לרעה על פוריות.
    בד"כ ניתן למצוא טיפול מתאים שלא גורם לתופעות לוואי משמעותיות לאורך זמן.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו