מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות ויזאבלאמא30/04/2016
שלום,
אני בת 43 ונוטלת כבר מספר חודשים גלולות ברצף מסוג ויזאבל.
למעשה אני לקראת סוף החפיסה הרביעית.
בשלושת החפיסות הראשונות, כשפספסתי גלולה לא קרה כלום אבל מתחילת החפיסה הרביעית,
עם כל פספוס הגיע דימום למספר ימים.
בשלושת השבועות האחרונים אני ממש מקפידה על נטילה רצופה ובזמן קבוע.
אבל לםני כמה ימים התחילו לי סימני מחזור מגוונים שהבולט הוא גלי חום ארוכים ותכופים.
הופתעתי אחרי כמה ימים לדימום קל (פעמיים) ובעיקר להפרשות באות והולכות.
יחד עם זאת, כל סימני המחזור לרגע לא פוסקים.
האם אני אמורה להמשיך כרגיל עם הגלולות ? להפסיק ולקבל מחזור ולהתחיל מחדש?
או להחליף סוג של גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ויזאבל - תגובה
ד``ר יובל קאופמן30/04/2016שלום
דימומים בלתי סדירים הם שכיחים על ויזאבל. הם בדכ לא מהווים בעיה אבל יכולים להפריע. בעקרון אמורים להמשיך לקחת כרגיל ובדכ זה מסתדר. אם לאורך זמן יש דימומים ניתן לעשות הפסקה של שבוע ואז לחדש טיפול.
דר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אמא01/05/2016תודה על המענה.
אין לי בעיה עם הדימום כמו עם התופעות הנילוות ובעיקר כאבים באגן וגלי חום.
האם יש לויזאבל יתרון על זריקת לוקרין או על התקן מירנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יובל קאופמן09/05/2016שוב שלום,
אין מחקרים שהשוו בין ויזאבל למירה.
לגבי לוקרין - יעילים באותה מידה.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדיין...
אמא09/05/2016אןם אין יתרון לשום טיפול אז לפי מה קובעים מה מתאים?
אחרי שבוע של תופעות PMS עם דימומים רגעיים אבל בכמות נכבדת,
הכל עבר. מחזור לכל דבר רק בלי דימום שוטף.
מאז הכתמות אבל יומיות.
בשורה תחתונה, כבר שבועיים יום יום דימום/הכתמה.
זה אומר שצריך להפסיק ויזאבל ולהתחיל מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדיין... - תגובה
ד``ר יובל קאופמן09/05/2016שוב שלום,
קובעים לפי מה שעושה פחות תופעות לוואי שזה ויזאבל.
בד"כ ממשיכים לקחת ובשלב מסוים הדימום חולף - יכול לקחת עוד 2-3 שבועות. במידה ולא חולף מפסיקים לשבוע ומחדשים טיפול אחרי.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)