מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון אנדומטריוזיס -לפרוסקופיה?יובל06/07/2016
היי דוקטור,
רציתי לשאול-מה הנוהל להפנייה ללפרוסקופיה אבחנתית? נבדקתי ע״י גניקולוג והוא חושד לפי הסימפטומים וכאבים כרונים עזים בבטן התחתונה במשך 4.5 חודשים וקבועים שמוחמרים מאוד עם המחזור שמדובר באנדומטריוזיס באולטרסאונד לא נמצאו ציסטות והוא המליץ על חיבור 3 חפיסות גלולות יחד ולחזור אליו עוד 3 חודשים. הבעיה היא שאני סובלת כבר המון זמן מכאבים שמוחמרים מאוד ומשתקים בווסת בבטן ובאגן אך לא רק בזמן הווסת אלא לאורך כל ה4.5 חודשים האחרונים, כאבים נוראים ומשתקים שאני בבית כבר 3 חודשים מושבתת לגמרי (בת 19,בצבא). , האם יש מקום לביצוע לפרוסקופיה אבחנתית מבלי להמתין 3 חודשים עד שבכלל ישקלו את זה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון אנדומטריוזיס -לפרוסקופיה? - תגובה
ד``ר יובל קאופמן08/07/2016שלום יובל,
התיאור שלך מתאים מאוד לאנדומטריוזיס. ממליץ לך לקחת את הטיפול בגלולות ובמקביל להגיע להערכה אצל מומחה לאנדומטריוזיס לצורך בדיקה והחלטה על טיפול. יכול להיות שההחלטה תהיה לבצע את הניתוח אך חשוב לציין כי אני לא מצבע את הניתוח לצורך אבחנה בלבד אלא גם לטפל בך.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוקטור
יובל18/07/2016היי דוקטור, תודה על התשובה
הייתי במרפאה בתל השומר לאנדומטריוזיס לאחר המתנה ארוכה והפנייה צבאית, במרפאה דר זולטי אומר שהוא לא כל כך מתרשם שזה אנדומטריוזיס בגלל שהכאבים הם כרוניים ולא עברו לרגע כבר במשך חמישה חודשים, שהוא חושב שזה אולי נובע מהעצם ומשרירים בשמאל הבטן התחתונה, אך אמר שלא ניתן לשלול והפנה לאולטרסאונד רקטלי בעוד חודשיים(אני בתולה לכן אי אפשר לבצע אולטרסאונד וגינאלי).
זה שיש לי כאבים כרוניים שלא משתנים ו לא רק בזמן הווסת (שמחמירים בזמן הווסת) אומר שכנראה זה לא אנדומטריוזיס?..
מאוד מיואשת כבר ולאחר בירור ארוך וכאובה.. אשמח להתייחסותך
תודה,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוקטור - תגובה
ד``ר יובל קאופמן06/08/2016שלום יובל,
הכאב שאת מתארת אכן פחות אופייני לאנדומטריוזיס אך גם כאב כרוני לאורך כל החודש, במיוחד אצל בחורות צעיורת, יכול להיות אנדומטריוזיס. אכן קשה יותר לתת תשובה טובה בהעדר אפשרות לבצע בדיקה טובה. ניתן לנסות לטפל בגלולות ולראות אם יש שיפור. אפשר גם לבצע MRI של האגן שיכול לפעמים לתת מידע.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)