אנדומטריוזיס- שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס- שתי שאלות
    דנה
    19/05/2008

שלום רב,

לפני כחצי שנה עברתי לפרוסקופיה, ואובחנתי עם אנדומטריוזיס קשה. זאת לאחר שנה וחצי של הפסקה בנטילת גלולות לאחר שש שנים של נטילה סדירה. לאחר הניתוח, קיבלתי בתחילת פברואר בהמלצת רופא זריקת לוקרין, ומתחילת אפריל התחילת לטול גלולות מסוג פמינה. בתחילת מאי החלפתי את הגלולות לסוג גינרה.

שאלה ראשונה:
    אני סובלת מאז נטילת הגלולות מבחילות, ומהפשרות חומות ודמיות. האם זה נורמלי, ועליי להמשיך ולחכות עד שהגוף יסתגל לגלולות, או שכדאי להחליף אותן שוב?
    אציין שנטלתי גינרה במשך שש שנים (עד לפני שנה וחצי) ולא סבלתי מתופעות אלה.

שאלה שניה:
    עכשיו משאני נוטלת שוב גלולות- אני מרגישה שהחשק המיני שלי וההנאה בעת קיום יחסי מין נעלמו לחלוטין, כפי שהיו במשך השנים שלקחתי גלולות. הפסקה שעשיתי בגלולת למשך שנה וחצי, הגבירה את החשק המיני שלי ואת ההנאה באופן משמעותי (אם כי בתום השנה וחצי האלה, גיליתי את הציסטות הרבות שהתפתחו בגופי).האם יש טיפול אחר למניעת הריון המומלץ שאינו גלולות? (אני מבינה שכדאי כחולת אנזומט' להמשיך ולטול גלולות כאמצעי "להשקיט" את התפשטות הרירית)

אני מודה לך על תשובתך
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס- שתי שאלות

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס- שתי שאלות

ד''ר אבישלום שרון
    21/05/2008

שלום דנה,
    במקרה זה ניתן לנסות מדבקות EVRA או טבעת נרתיקית NUVARING.
    כמו כן, יעיל: מירנה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו