מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עקב מיומה מאוד גדולהדניאלה17/01/2018
שלום רב ,
אני בת 49 ואמורה לעבור ניתוח עקב מיומה מאוד גדולה (כ- 18 ס"מ ) . לא דימומים או תופעות לואי אחרות.
במהלך השנים ניסיתי כל השיטות הלא קונבנציונליות במטרה לצמצם את גודלה , ללא הצלחה.
לפני מספר ימים פניתי אל רופא להתייעצות וחשבתי שמצאתי את הרופא שינתח אותי - הרופא מוכן לבצע ניתוח להסרת הרחם ללא צוואר הרחם וללא שחלות .לא מוכן להסיר רק את המיומה .
המליץ על זריקה לפני הניתוח - לא זכור לי השם - במטרה לצמצם את המיומה . לא ביצע בדיקות נוספות , רק בדק חיצונית את הבטן . נחשב כמומחה בתחום אבל לא התרשמתי ממנו כבן אדם , הוא לא הכי אנושי ואמפטי , גורם לי להרגשה לא טובה ולכן לצערי אני צריכה לחפש רופא אחר.
כרגע הבעיה שלי קשורה בהתלבטויות לגבי בחירת הרופא המתאים .
כאמור הניתוח אמור להיות ניתוח פתוח עם פתיחת הבטן .
יש לי רשימה נוספת של 4 רופאים , כולם מומחים בניתוחים אנדוסקופיים ואצל שניים רשום שהינם מומחים ואחראי מחלקות בפעולות זעיר פולשניות כמו היסטרוסקופיה ולפרוסקופיה .
עקב סוג הניתוח שאני אמורה לעבור האם אני לא אמורה לחפש מומחה בכירורגיה גינקולוגית פתוחה ז"א רופא עם ניסיון בניתוחים של פתיחת הבטן . אני חושבת שרופא שמבצע רוב הזמן ניתוחים זעיר פולשניות לא יודע להתמודד כל כך טוב עם ניתוח פתוח ואולי רק עם הסרת המיומה ולא של כל הרחם ? האם הגישה שלי לחיפוש נכונה ?
אולי השאלה מוזרה אבל מבחינתי היא מאוד חשובה .
אנא עזרתך .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאלה
ד``ר מיכאל פרידמן19/01/2018ניתוח פתוח ואולי רק עם הסרת המיומה ולא של כל הרחם ?
===== לא מקובל בגיל 49 אבל בהחלט אפשרי ולא יורד מהפרק.
בכל מקרה הניתוח חייב להיות פתוח ולא לפרוסקופי
האם הגישה שלי לחיפוש נכונה ?
===== במקרים כמו שלך לא מקובל היום (לפחות בארה"ב) לבצע ניתוח לפרוסקופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)