עיבוי רירית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיבוי רירית
    מרידור זהבה
    28/05/2008

שלום.
    אני בת 53. לפני 6 שנים גילו לי אנדמטריוזיס בבדיקה וטופלתי בהורמונים להסדרת המחזור.
    הכל היה בסדר. הרופא שלי החליט שאני אפסיק את הכדורים וניראה בהמשך. הפסקתי.
    השנה קבלתי אחרי 5 חודשים, ושוב אחרי 5 חודשים, ועכשיו אני בהפסקה 3 חודשים.
    אך בחודש האחרון, היה לי דימום קל במשך שבוע והפסיק. במשך החודשיים האחרונים יש כאבים
    בגב תחתון, וכאבי בטן כמו מחזור.
    לפני חודשיים לפני הדימום ביצעתי אולטרהסאונד וגילו לי ציסטה בגודל 3 סמ בשחלה השמאלית,
    מבנה צלול, רירית הרחם סדירה עובי 2.5 ממ.
    לפני שבוע הרופא שלח אותי שוב למעקב לציסטה, הציסטה קטנה, נשאר נוזל צלול. הרירית סדירה אך, העיבוי מ2.5 גדל ל-9.8 ממ.
    בבדיקת דם שביצעתי ca-125 תקינה.
    שאלותי -1 - האם האנדמטריוזיס חזר ואני צריכה לפנות לרופא ולקבל שוב טיפול הורמונאלי להסדרת המחזור כדי לפתור את הסימפטומים של האנדמטריוזיס?
    .2- נקבע לי תור לשבוע הבא אצל הרופא המטפל- האם אני צריכה לבקש הפניה לבדיקה
    מקיפה יותר כמו ביופסיה לבדיקת רירית הרחם?
    מה עלי לעשות?
    אבקש תשובתך בהקדם. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיבוי רירית

הוספת תגובה

• עיבוי רירית

ד''ר אבישלום שרון
    29/05/2008

שלום,
    כעת לא ניראה שיש לך סימפטומים של אנדומטריוזיס ולכן אין צורך בטיפול בכיוון זה. הציסטה- לא מדאיגה כלל. היא תיעלם בהמשך. המחזור שמתרחק- מתאים לתקופה שמקדימה את גיל המעבר. לכן גם זה לא בעיה. לגבי הרירית, צריך לוודא שלא מדובר בפוליפ או בעיבוי אשר ייעלם לאחר הווסת. אם לא- אז יש צורך בדגימה מרירית הרחם. אחרת- מעקב בלבד.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו