קשירת שחלה או לקיחת כדורי דופסטון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשירת שחלה או לקיחת כדורי דופסטון
    ענת
    03/06/2008

שלום,

אני בת 42. בעבר כרתו לי שחלה בשל ציסטה. ונותרה לי שחלה אחת. לקחתי גלולות למניעת הריון כדי שלא יהיה לי ציסטות בשחלה. לפני כשנה הפסקתי לקחת גלולות מפני שהרופאה אמרה שלא ממולץ לקחת מגיל 40 גלולות. בבדיקת אולטראסאון אחרונה הרופאה ראתה ציסטה בשחלה שלחה אותי לאולטראסאון פלו בביה"ח. ושם אחרי מחזור הציסטה נעלמה.
    הרופאה המליצה לי על כדורי דופסטון.

דופסטון זה גם הורמונים אם זה לא מסוכן לקחת בגילי ? האם במקום כדורים יש אפשרות לעשות קשירת שחלה ? והאם קשירת שחלה תפתור את הבעיה ? והאם אחרי קשירת שחלה יש מחזור ?
    מה מומלץ יותר אני קצת חוששת לקחת כדורי הורמונים ואם אפשר לפתור את הבעיה בקשירת שחלה ?

אודה לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשירת שחלה או לקיחת כדורי דופסטון

ד''ר אבישלום שרון
    03/06/2008

שלום,
    רק לצורך הדיוק- אין מצב כזה של קשירת שחלה. ולעניינינו, הגישה שלי שונה לגמרי. אין צורך בכלל בנטילת כדורים הורמונליים, ואם תיווצר ציסטה אין לה כלל משמעות ואינה דורשת ניתוח. מדובר בציסטה פונקציונלית שגם נעלמת באופן עצמוני, והראיה, כפי שתיארת בשאלתך. אם ציסטה לא נעלמת, אז סימן שזו ציסטה הדורשת התייחסות ללא קשר לנטילת הורמונים, כולל שקילת ביצוע לפרוסקופיה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו