אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    מעיין
    22/06/2008

שלום ד"ר,

אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס חמור מלווה בהידבקויות קשות, עברתי לפרוסקופיה לא מוצלחת לפני כשנה.
    היום נאמר לי בבדיקה וגינלית כי יש הידבקויות קשות מאוד וכל איברי האגן מקובעים היטב, רחם, שחלות (בניתוח הייתה גם הידבקות של המעי הגס לשחלות ולרחם שמין הסתם חזרה גם היא).
    יש לי מס' שאלות:
    1. האם במצב כזה יש סיכוי להיכנס להריון ולהחזיק הריון כאשר הרחם מקובע ודבוק חזק או שאין מנוס מניתוח אם ברצוני להרות?
    2. כרגע עלה גם חשד למעורבות של הכלייה ו/ או אורטר וזאת לאחר שבשני בדיקות US נצפה גודש קל במערכת מאספת וזאת בנוסף לתלונותי על כאבים במותן ובגב התחתון צמוד לאזור המותן. נשלחתי לבצע מיפוי כליות. היום הבחנתי שישנה נקודה מסויימת באזור הגב התחתון ליד המותן שאם אני לוחצת עלייה הכאב מתגבר, האם זהו אזור הכלייה?

תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

ד''ר אבישלום שרון
    24/06/2008

שלום,
    ממליץ לעבור לפרוסקופיה חוזרת לטיפול בבעיה. ברור מעבר לכל ספק שיש צורך בניתוח נירחב ודורש מיומנות ניתוחית גבוהה מאד.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו