בדיקת CT - נגע היפודנסי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת CT - נגע היפודנסי
    אלינור
    04/07/2008

שלום רב, שמי אלינור ואני בת 30. אני נשואה ללא ילדים וכרגע אין תוכניות לשינוי המצב... ב-10 החודשים האחרונים אני סובלת מתת-חום (עד 38 מעלות) ואני נמצאת רוב הזמן בבדיקות וכן אשפוז לבדיקת מקור החום. לפני כשבוע עברתי בדיקת CT של החזה והבטן והממצאים הם כדלהלן : 1. נוזל בכמות קטנה באגן הקטן. 2. הרחם וצוואר הרחם מוגדלים. 3. נגעים היפודנסיים בשחלות דו"צ - לקורולציה עם US גניקולוגי 4. נגע היפודנסי מעוגל בסמוך לדופן הרקטום בקוטר כ-2.6 ס"מ - אנדומטריאוזיס ? אחר ? 5. קשרי לימפה פרה רקטליים בקוטר כ-1.1 ס"מ. בבדיקת אולטרסאונד שהתבצעה לפני בדיקת ה-CT התגלתה ציסטה אחת בגודל 4.5 ס"מ. רופא הנשים שלי מדבר על ניתוח לפרוסקופיה. האם יש פתרון אחר ? האם באמת יש צורך בניתוח ? לפי מה שקראתי עד עכשיו בפורום, בד"כ לא מתערבים כאשר מדובר על ציסטות בגדלים אלה. אשמח לתגובה מהירה (אמורים להחליט אם לנתח או לא במהלך השבוע הקרוב) בברכה, אלינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CT - נגע היפודנסי

הוספת תגובה

• בדיקת CT - נגע היפודנסי

ד''ר אבישלום שרון
    07/07/2008

שלום,
    עושה רושם שעל רקע כלל הנתונים שמסרת יש מקום ללפרוסקופיה. מה שחשוב זה לבצע הערכה מלאה ומפורטת מאד ע"י בדיקת המנתח, כולל בדיקה רקטלית כדי שבהרדמה יבוצע כל מה שצריך ולא חלק. למשל, במקרה של נגע באזור אחר באגן שאינו שחלה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עבור התגובה המהירה

אלינור
    09/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו