אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    ורד
    28/07/2008

שלום ד"ר, אני בת 30, מאובחנת עם אנדומטריוזיס עם הידבקויות קשות של כל איברי האגן (שנה לאחר לפרוסקופיה לא מוצלחת). בתקופה האחרונה סובלת מכאבים במותן ימין ובגב התחתון צמוד למותן, עם רגישות בכל אזור חגורת המותניים, עד כדי כך שלא מסוגלת שהתחתון או המכנס יגעו באזור. מידי פעם (לפחות אחת לשבוע אם לא יותר) תוקפים אותי כאבים עזים ביותר באזור המותן ובגב התחתון בצד ימין. יש חשד שההידבקויות לוחצות על האורטר ומכאן נובעים הכאבים. ביצעתי שני US כליות אשר נמצא בהן גודש קל במערכת מאספת מצד ימין. הופנתי למיפוי כליות אשר יצא תקין. אני מיואשת וסובלת ולא יודעת כבר מה לעשות. האם ישנה בדיקה יותר טובה שתוכל לאבחן?? האם יכול להיות שהבדיקות מראות שלכאורה הכל תקין ולמעשה המצב אינו תקין?? האם יכול להיות שהמצב מחמיר למרות שאני בדיכוי מאז הניתוח ולא מקבלת כלל מחזור?? האם כדאי לבקש לגשת לניתוח נוסף???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס ולחץ על האורטר

ד''ר אבישלום שרון
    01/08/2008

שלום,
    אין שום ספק שעלייך לעבור ניתוח נוסף. המתנה יכולה להביא להחמרה עד לחסימה מלאה של האורטר.
    בניתוח זה אנחנו מבצעים הפרדה מלאה עד לנקוי מלא של האגן. דורש מן הסתם מיומנות מיוחדת בניתוחים אלו.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

ורד
    07/08/2008

זה שיש לי תקופות טובות, כמו השבוע האחרון שהיו מעט מאוד כאבים, יכול לרמז שאולי המצב אינו כה קשה כפי שנדמה. או שגם במצב קשה יכולות להיות תקופות טובות ותקופות קשות וכואבות. אני פשוט חוששת ללכת לניתוח נוסף וקשה לי להחליט מה לעשות. תודה על כל עצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

ד''ר אבישלום שרון
    08/08/2008

שלום,
    כפי שציינת, גם במצב קשה תיתכנה תקופות טובות ולא טובות. ההחלטה לניתוח נוסף קשה לך , וזה ברור. במהלך הייעוץ, מושקע זמן להסבר, ולאחר שאת מבינה היטב את השיקולים, קבלת ההחלטה עשויה להפוך להיות קלה יותר. אף אשה לא ששה לניתוח, ולכן, כל החלטה מתקבלת לאחר שיקול דעת יסודי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו