כאבים והידבקויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים והידבקויות
    אני
    29/07/2008

שלום. אני בת 35, אם לשניים. עברתי ניתוח קיסרי לפני 10 שנים, ולאחריו לידה רגילה לפני כ 6 שנים. מזה זמן רב אני סובלת מכאבים בשיפולי הבטן. נראה לי כי הכאבים בצורה זו או אחרת, הופיעו לאחר הלידה הראשונה. לעתים נראה לי כי הם מחזוריים (בערך בזמן הביוץ) אך אני לא בטוחה. הם מופיעים גם בזמן התכווצויות של הרחם. הכאבים אינם בלתי נסבלים, אך בהחלט מיותרים מבחינתי. באף בדיקה גינקולוגית שעשיתי לא הצבעתי על הכאב (כנראה כי התרגלתי אליו), כל שלא נעשתה בדיקה ספציפית. אחרי קריאה בפורומים שונים, למדתי שיש דבר הנקרא הידבקויות. האם ייתכן שהכאבים שלי נובעים מהידבקויות? ואם כן - האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להקל על הכאבים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים והידבקויות

הוספת תגובה

• כאבים והידבקויות לאחר ניתוח

ד''ר אבישלום שרון
    01/08/2008

שלום,
    כן בהחלט, מקור הכאבים יכול להיות תוצאה של הידבקויות לאחר הניתוח הקיסרי שעברת.
    במקרים מעין אלו אני ממליץ על הפרדת ההידבקויות בלפרוסקופיה.
    חשוב לדעת, היום ניתן להשתמש בחומר למניעת הידבקויות אשר מושאר בחלל הבטן בתום הניתוח.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו