מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה או אנדומיטריומהאנה21/06/2007
שלום לד"ר.
אני בת 30 (ברקע חולת CRONSׂ , לפני עשר שנים עברתי ניתוח לכריטת מעי הגס ומאז יש לי פאוץ"). לפני שש שנים ילדתי בתי בלידה קיסרית (פעם שניה שפתחו לי את הבטן).
לפני כשנה וחצי התדלתה על השחלה ציסטה בביקור שיגרתי אצל רופא נשים. מכיוון שלא היו לי שום תלונות סירבתי לקחת טיפול הורמונלי לטיפול בציסטה. העניין נשאר פתוח
לפני כחודשיים הלכתי שוב לבדיקת אולטראסנד ונאמר לי שציסטה גדלה פי שניים ממה שהיתה ועכשיו היא בכלל אנדומיטריומה (ולא ציסטה רגילה). רופאת נשים ממליצה להוציא אותה, אבל במקרה שלי מדובר עוד פעם בפתיחת בטן (נאמר לי שניתוח לפרוסקופי לא ניתן לבצע את זה מכיוון שמדובר בהרבה הדבקויות מניתוחים קודמים).
אני מאוד מבולבלת וחרדה בגלל זה. אולי תוכל להאיר לי את המצב הזה? האם זאת ציסטה גדולה או שאכן אנדומיטריומה(איזה בדיקה תוכל לתת אבחנה ?) והאם אכן כדאי לנתח למרות סיפור ברקע ? אולי יש לך ניסיון במקרים הלא פשוטים האלה?
אני חברה בקו"פח כללית האם ניתן להגיע אליך דרך הקופה?
תודה רבה מראש. אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריומה
ד''ר דוד סוריאנו25/06/2007שלום לך לא אוכל להתייחס ללא הכרת כלל הפרטים אשמח באם תיצרי עימי קשר ניתן להגיע לייעוץ דרך המושלם של הכללית
אולי תוכל להאיר לי את המצב הזה? רק לאחר בדיקה והערכה
האם זאת ציסטה גדולה או שאכן אנדומיטריומה(איזה בדיקה תוכל לתת אבחנה ?)
בדיקת אולטראסאונד יחד עם בדיקה גינקולוגית ובדיקת CA125
והאם אכן כדאי לנתח למרות סיפור ברקע ? לא אוכל לאמר ללא בדיקתך
אולי יש לך ניסיון במקרים הלא פשוטים האלה? כן יש ניסיון לרבים מהמנתחים בארץ
אני חברה בקו"פח כללית האם ניתן להגיע אליך דרך הקופה? כן אשמח לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)