2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות
    אלין
    30/11/2008

שלום וברכה, אני בת 24, מאוד רוצה להכנס להריון, והמחזור שלי לא סדיר, יש לי ברשותך מספר שאלות: 1. המחזור שלי מלווה בדימום רב, ובכאבים חזקים רק ביום השני למחזור, האם זה בהכרח אנדומטריוזיס? 2. בעבר (לפני 4 שנים) אושפזתי בעקבות ציסטה שהתפקעה, לא נותחתי רק סבלתי מכאבים מספר ימים, האם נגרם לי בהכרח נזק שהרופא המטפל לא ראה? חשוב לציין שנבדקתי מספר פעמים עם אולטרסאונד וגילי מאז ולא נצפתה בעייה.. השאלה היא האם יש סיכוי לנזק שהus לא יכול לראות? 3. האם אנדומטריוזיס יכול לעבור לבד מעצמו? בתודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 3 שאלות...

ד''ר אבישלום שרון
    04/12/2008

שלום,
    ובכן יצאו לך 3 שאלות..., :
    1- דימום רב בעת המחזור יכול להיות חלק מתמונה כללית של אנדומטריוזיס אך לא בהכרח. ישנם מצבים רבים אחרים היכולים לגרום לדימום מוגבר במחזור. לדוגמא, בעיית קרישה בדם.
    2- לא ניגרם נזק מבעיה זו.
    3- ממש לא. האנדומטריוזיס לא רק שלא חולף מעצמו אלא גם לא חולף בטיפול תרופתי.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה, חשה מיואשת

אלין
    04/12/2008

בגיל ההתבגרות הייתי סובלת מכאבים חזקים יותר ומדימום רב, הרופא החליט לטפל בי באמצעות גלולות, נטלתי גלולות למשך 4 שנים והפסקתי לפני כשנה. (הפסקתי מכיוון שהתחילו להיות לי דימומים קלים בין ווסתיים) מאז שהפסקתי המחזור חזר להיות לא סדיר (בין 40-45 יום) מלווה בדימום רב אך פחות כאבים מבעבר. עברתי בדיקת פאפ, אולטרסאונד ועוד בדיקה מיקרוסקופית שאיני יודעת את שמה והכל נמצא תקין תודה לאל. אולם, אני ממש חוששת שמא מדובר על אנדומטריוזיס. האם יש תסמינים מסויימים שאליהם אני צריכה להתייחס.? אני ממש מיואשת מכיוון שכבר שנה אני פונה לרופאים בעקבות הדימומים ולא קיבלתי מענה ראוי.. בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה, חשה מיואשת

ד''ר אבישלום שרון
    05/12/2008

שלום,
    האבחנה של אנדומטריוזיס מבוצעת בראש וראשונה במרפאה במסגרת השיחה והבדיקה.
    בדפי הפורום העליתי את הבעיה, אך לא אוכל לאבחן זאת ולהציע לך טיפולים מבלי שבדקתי אותך. עדיין אני מזכיר, בכלל לא בטוח שיש לך אנדומטריוזיס.
    אינני חושב שאת "צריכה" להיות מיואשת, ברוב הגדול מאד של המקרים אנו מוצאים פתרון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו