מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותאלין30/11/2008
שלום וברכה, אני בת 24, מאוד רוצה להכנס להריון, והמחזור שלי לא סדיר, יש לי ברשותך מספר שאלות: 1. המחזור שלי מלווה בדימום רב, ובכאבים חזקים רק ביום השני למחזור, האם זה בהכרח אנדומטריוזיס? 2. בעבר (לפני 4 שנים) אושפזתי בעקבות ציסטה שהתפקעה, לא נותחתי רק סבלתי מכאבים מספר ימים, האם נגרם לי בהכרח נזק שהרופא המטפל לא ראה? חשוב לציין שנבדקתי מספר פעמים עם אולטרסאונד וגילי מאז ולא נצפתה בעייה.. השאלה היא האם יש סיכוי לנזק שהus לא יכול לראות? 3. האם אנדומטריוזיס יכול לעבור לבד מעצמו? בתודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שאלות...
ד''ר אבישלום שרון04/12/2008שלום,
ובכן יצאו לך 3 שאלות..., :
1- דימום רב בעת המחזור יכול להיות חלק מתמונה כללית של אנדומטריוזיס אך לא בהכרח. ישנם מצבים רבים אחרים היכולים לגרום לדימום מוגבר במחזור. לדוגמא, בעיית קרישה בדם.
2- לא ניגרם נזק מבעיה זו.
3- ממש לא. האנדומטריוזיס לא רק שלא חולף מעצמו אלא גם לא חולף בטיפול תרופתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, חשה מיואשת
אלין04/12/2008בגיל ההתבגרות הייתי סובלת מכאבים חזקים יותר ומדימום רב, הרופא החליט לטפל בי באמצעות גלולות, נטלתי גלולות למשך 4 שנים והפסקתי לפני כשנה. (הפסקתי מכיוון שהתחילו להיות לי דימומים קלים בין ווסתיים) מאז שהפסקתי המחזור חזר להיות לא סדיר (בין 40-45 יום) מלווה בדימום רב אך פחות כאבים מבעבר. עברתי בדיקת פאפ, אולטרסאונד ועוד בדיקה מיקרוסקופית שאיני יודעת את שמה והכל נמצא תקין תודה לאל. אולם, אני ממש חוששת שמא מדובר על אנדומטריוזיס. האם יש תסמינים מסויימים שאליהם אני צריכה להתייחס.? אני ממש מיואשת מכיוון שכבר שנה אני פונה לרופאים בעקבות הדימומים ולא קיבלתי מענה ראוי.. בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, חשה מיואשת
ד''ר אבישלום שרון05/12/2008שלום,
האבחנה של אנדומטריוזיס מבוצעת בראש וראשונה במרפאה במסגרת השיחה והבדיקה.
בדפי הפורום העליתי את הבעיה, אך לא אוכל לאבחן זאת ולהציע לך טיפולים מבלי שבדקתי אותך. עדיין אני מזכיר, בכלל לא בטוח שיש לך אנדומטריוזיס.
אינני חושב שאת "צריכה" להיות מיואשת, ברוב הגדול מאד של המקרים אנו מוצאים פתרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)