אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    ורד
    31/12/2008

שלום ד"ר, אני בת 31, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח להסרת אנדומטריומה, בניתוח ניצפו הידבקויות קשות מאוד. הוסרה הידבקות קשה של שתי השחלות לרחם ולמעי הגס והושם אינטרסיד. נאמר שנשארו עוד המון הידבקויות. לא נבדקו איברים אחרים, לא נבדקו חצוצרות ולא נאמר דבר על מוקדים נוספים. לאחר הניתוח הייתה החמרה בכאבים שנמשכו 24 שעות ביממה, רק לאחר 7 זריקות דקאפפטיל 3.75 הייתה רגיעה בכאבים. קיבלתי 9 זריקות דקאפפטיל ולאחר מכן עברתי לגלולות ברצף. בבדיקות וגינליות מאז הניתוח נאמר כי הרחם דבוק ומקובע וכך גם השחלות. ליגמנט סקורואוטריני שמאלי מקוצר ורגיש. בבדיקת US פריאנלי נאמר שהשחלה דבוקה לסיגמה. ואובחן מעי רגיז. סובלת בעיקר משילשולים. בתקופת הגלולות ברצף היו הפוגות בכאבים ורק אחת לשבוע שבועיים היה מופיע התקף כאבים חזק. עיקר הכאבים הם במותן, רגישות בכל אזור המותניים עד שלפעמים אפילו המכנס מציק. בבדיקות US כליות חוזרות נמצא בכל פעם "גודש קל במערכת מאספת ימנית". בנוסף כאבי התכווציות באזור האגן מאחורה/ גב תחתון. ומידי פעם כאבים באזור הבטן התחתונה. כעת אני על דיקוי של זריקת לוקרין ולקראת ניתוח נוסף. בדיקת CA125 הייתה לפני הניתוח הראשון 40 וכעת הבדיקה תקינה (26). מכיוון שעולים בי חששות לקראת ניתוח נוסף כל כך מהר, הייתי רוצה לשמוע האם לדעתך לאור כל מה שתיארתי אכן יש מקום לגשת לניתוח נוסף על מנת לנקות כמה שיותר? והאם המצב שתיארתי מתאים לדרגה גבוהה של אנדומטריוזיס? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

ד''ר אבישלום שרון
    31/12/2008

שלום,
    התאור הוא של אנדומטריוזיס בדרגה גבוהה, כאשר הניתוח הראשון היה חלקי. אין ספק שיש להיכנס שוב לבטן, כי הטיפול התרופתי כלל לא עוצר את תהליך ההתקדמות של המחלה (רק מקטין את הכאבים) וכמה שיותר מוקדם עדיף. העובזדה שיש גודש במערכת מאספת בכליה הימנית, מצביע שככל הניראה יש מעורבות של אנדומטריוזיס סביב האורטר (צינור השתן). אז גם מדובר באנדומטריוזיס מפושטת עם הידבקויות בעלות מוצקות גבוהה.
    הניתוח צריך להתבצע ע"י רופא המיומן בניתוחים אלו באופן מיוחד, ולשקול לערב גם אורולוג וכירורג. יש צורך לבצע הערכה מעולה של המצב ולנתח כל ממצא אפשרי.
    להרחבת הדיון, תוכלי לקרוא מאמר שלי באתר של המרפאה שלנו. ראי כתובת בראש האתר. .
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו