פוליפ בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ בשחלה
    תמר
    20/01/2009

לפני כשנתיים נתגלה פוליפ הנראה כאנדומיטרלי בשחלה הימנית שלי בקוטר של כ 6.2 ס"מ הופנתי לניתוח - בניתוח הוצאו פיליפים קטנים את הפולים הגדול המנתח לא הוציא מכיוון שהיו הדבקויות לרחם ולמעיים - בהמלצתו קיבלתי כ 7 חודשים זריקות על מנת להפסיק את המחזור , הפוליפ אמנם כמעט נעלם - אך כיום גדל חזרה לקוטר 6.5 ס"מ . ביצעתי בדיקת דופלר אגן קטן בה הסתבר כי השחלה השמאלית במצב גרוע ( אין כמעת רקמות חיות ) האם לדעתך צריך לנתח , האם יש טעם להפסיק את המחזור שוב ? אני בת 43 והפוליפ גדל כנראה בחזרה כשיש מחזור , האם יש סכנה להשאיר פוליפ כזה ? בבדיקת האולטרסאוד נתגלו עוד פוליפים קטנים . לפני כחצי שנה עברתי ניתוח נוסף להוצאת פיליפ גדול מאוד מהרחם , ולמרות זאת אני עדיין במרבית מימי החודש עם דימום קל (כמו דם ישן ) האם זה יכול להיות קשור לפוליפ בשחלה ? אשמח לקבל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ בשחלה

הוספת תגובה

• פוליפ בשחלה

ד''ר אבישלום שרון
    20/01/2009

שלום,
    קיימים אי דיוקים בשאלתך. אין פוליפ בשחלה אלא בתוך הרחם. אז לא מבין מדוע הניתוח בבטן.
    אם אאסוף את כלל הממצאים שכתבת, ניראה שיש צורך בניתוח אחד להסרת כל הממצאים. אפשר לבצע בלפרוסקופיה ללא פתיחת הבטן.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו