הפרדת הידבקויות בניתוח לפרסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדת הידבקויות בניתוח לפרסקופיה
    trofy
    01/02/2009

שלום רב במשך שנתיים אבחנו אצלי ציסטה שחלתית. עד לפני מס' חודשים גודלה היה עד 5 ס"מ. הציסטה נראתה צלולה ולא דמית. בחודשים האחרונים התגברו הכאבים באגן וביקשתי לבדוק שוב מה קורה. שוב עשיתי אולטראסאונד ואולטראסאונד דופלר על ידי רופא מכון של קופת חולים מכבי. נאמר לי שמדובר בציסטה בגודל 9 ס"מ צלולה דו מדורית. הרופא החליט על ניתוח לפרסקופיה דרך הבטן אותו עברתי לפני מס' ימים. לאחר הניתוח נאמר לי שזו לא הייתה ציסטה אלא הידבקויות. ובדוח הניתוח נכתב שייתכן והאולטראסאונד יצר אשליה של ציסטה מאוד גדולה. הניתוח הוגדר כמוצלח ונכתב שהופרדו כל ההדבקויות באזור השחלות וטפולות. מהאולטראסאונד האחרון ועד לניתוח עברו שלושה שבועות. אני בריאה בגופי ולא עברתי ניתוחי בטן או אגן בחיי. כמו כן אני נוטלת גלולות למניעת הריון באופן די סדיר ולאחרונה עברתי לשימוש בטבעת במקום גלולות - אוורה - שאגב מאוד מוצלחת. אני שואלת האם יכול להיות שהאולטראסאונד לא מדוייק?כי שלושה רופאים בכירים בדקו אותי וטענו שזו ציסטה. האם בדיקות הדמיה אחרות כמו MRI או CT עם הזרקת חומר צבע - פלורסין יכולים לתת תוצאות יותר מדויקות? האם יכול להיות שהציסטה התפוצצה עד לניתוח ונשאר נוזל? והכי חשוב מה ניתן לעשות כדי שההדבקויות לא יחזרו ואני לא אצטרך שוב לעבור את הניתוח. אודה לך על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרדת הידבקויות בניתוח לפרסקופיה

ד''ר אבישלום שרון
    01/02/2009

שלום,
    את התמונה המתקבלת באולטראסאונד יש לפענח ולכן ניראה ש- 3 הרופאים שבדקו את הא"ס פיענחו את הממצא כציסטה. אין צורך ב- CT או בהדמיה אחרת לשם האיבחון.
    לגבי מניעת הידבקויות, היום מקובל וזה אפשרי, וכך גם אני נוהג בניתוחים שלי, להשאיר באגן, בשדה הניתוחי, בתום הניתוח, חומר למניעת הישנות של ההידבקויות. לא ציינת אם שמו לך. אין דרך למניעה אחרי הניתוח.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לדעת

trofy
    01/02/2009

שלום ותודה על התגובה איך אני יכולה לדעת אם שמו את החומר למניעת הידבקויות? מה אני צריכה לשאול את הרופא? אני מקווה ששמו לי את החומר כי אם לא זה חוסר אחריות ורשלנות... קראתי קצת באינטרנט וכתוב שהדבקויות נוצרות גם כתוצאה מיחסי מין לא מוגנים ומחילוף פרטנרים רבים. במקרה שלי זה - אני לא מקיימת יחסים כבר יותר מחצי שנה ולפני זה לא קיימתי יחסי מין שנים... ועדיין תמיד ראו שיש לי ציסטה ותמיד היו לי כאבים ובגלל זה לקחתי גלולות. פעם שעשיתי בדיקות דם אמרו לי שיש לי כבד שמנוני אבל אמרו שזה שטויות ושצריך לשמור על תזונה נכונה וספורט - מה שאני מקפידה לעשות . גם בדיקת ה PAP שעשיתילפני שמונה תשעה חודשים הייתה תקינה וגם ה CA125 האם זה נכון ש 70 אחוז מהמקרים יש הישנות של ההדבקויות? ואם יש אז שוב מנתחים באותו מקום? זה סיוט (תעשו משהו ... עוד מחקרים... אני מניחה שעושים כל הזמן )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים למניעת הידבקויות באגן

ד''ר אבישלום שרון
    02/02/2009

שלום,
    אפשר פשוט לשאול את המנתח או לקרוא בדו"ח הנתוח או מכתב השחרור.
    לגבי מחקרים, יש המון מחקרים, וזה בשמוש בכל העולם וגם בישראל.
    להערתך, לא מדובר ברשלנות מכיוון שלא בכל מקום משתמשים בזה וגם יש רופאים שלא "מאמינים" ביעילות שלהם. בד"כ מדברים על כך עם המנותח/ת לפני הניתוח.
    הידבקויות יכולות להופיע בעקבות דלקות באגן, אנדומטריוזיס או ניתוח קודם (יש גם מולדות אך לא ניראה לי רלבנטי לגבייך).
    בברכה, ד"ר שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

trofi
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו