מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרדת הידבקויות בניתוח לפרסקופיהtrofy01/02/2009
שלום רב במשך שנתיים אבחנו אצלי ציסטה שחלתית. עד לפני מס' חודשים גודלה היה עד 5 ס"מ. הציסטה נראתה צלולה ולא דמית. בחודשים האחרונים התגברו הכאבים באגן וביקשתי לבדוק שוב מה קורה. שוב עשיתי אולטראסאונד ואולטראסאונד דופלר על ידי רופא מכון של קופת חולים מכבי. נאמר לי שמדובר בציסטה בגודל 9 ס"מ צלולה דו מדורית. הרופא החליט על ניתוח לפרסקופיה דרך הבטן אותו עברתי לפני מס' ימים. לאחר הניתוח נאמר לי שזו לא הייתה ציסטה אלא הידבקויות. ובדוח הניתוח נכתב שייתכן והאולטראסאונד יצר אשליה של ציסטה מאוד גדולה. הניתוח הוגדר כמוצלח ונכתב שהופרדו כל ההדבקויות באזור השחלות וטפולות. מהאולטראסאונד האחרון ועד לניתוח עברו שלושה שבועות. אני בריאה בגופי ולא עברתי ניתוחי בטן או אגן בחיי. כמו כן אני נוטלת גלולות למניעת הריון באופן די סדיר ולאחרונה עברתי לשימוש בטבעת במקום גלולות - אוורה - שאגב מאוד מוצלחת. אני שואלת האם יכול להיות שהאולטראסאונד לא מדוייק?כי שלושה רופאים בכירים בדקו אותי וטענו שזו ציסטה. האם בדיקות הדמיה אחרות כמו MRI או CT עם הזרקת חומר צבע - פלורסין יכולים לתת תוצאות יותר מדויקות? האם יכול להיות שהציסטה התפוצצה עד לניתוח ונשאר נוזל? והכי חשוב מה ניתן לעשות כדי שההדבקויות לא יחזרו ואני לא אצטרך שוב לעבור את הניתוח. אודה לך על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדת הידבקויות בניתוח לפרסקופיה
ד''ר אבישלום שרון01/02/2009שלום,
את התמונה המתקבלת באולטראסאונד יש לפענח ולכן ניראה ש- 3 הרופאים שבדקו את הא"ס פיענחו את הממצא כציסטה. אין צורך ב- CT או בהדמיה אחרת לשם האיבחון.
לגבי מניעת הידבקויות, היום מקובל וזה אפשרי, וכך גם אני נוהג בניתוחים שלי, להשאיר באגן, בשדה הניתוחי, בתום הניתוח, חומר למניעת הישנות של ההידבקויות. לא ציינת אם שמו לך. אין דרך למניעה אחרי הניתוח.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לדעת
trofy01/02/2009שלום ותודה על התגובה איך אני יכולה לדעת אם שמו את החומר למניעת הידבקויות? מה אני צריכה לשאול את הרופא? אני מקווה ששמו לי את החומר כי אם לא זה חוסר אחריות ורשלנות... קראתי קצת באינטרנט וכתוב שהדבקויות נוצרות גם כתוצאה מיחסי מין לא מוגנים ומחילוף פרטנרים רבים. במקרה שלי זה - אני לא מקיימת יחסים כבר יותר מחצי שנה ולפני זה לא קיימתי יחסי מין שנים... ועדיין תמיד ראו שיש לי ציסטה ותמיד היו לי כאבים ובגלל זה לקחתי גלולות. פעם שעשיתי בדיקות דם אמרו לי שיש לי כבד שמנוני אבל אמרו שזה שטויות ושצריך לשמור על תזונה נכונה וספורט - מה שאני מקפידה לעשות . גם בדיקת ה PAP שעשיתילפני שמונה תשעה חודשים הייתה תקינה וגם ה CA125 האם זה נכון ש 70 אחוז מהמקרים יש הישנות של ההדבקויות? ואם יש אז שוב מנתחים באותו מקום? זה סיוט (תעשו משהו ... עוד מחקרים... אני מניחה שעושים כל הזמן )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים למניעת הידבקויות באגן
ד''ר אבישלום שרון02/02/2009שלום,
אפשר פשוט לשאול את המנתח או לקרוא בדו"ח הנתוח או מכתב השחרור.
לגבי מחקרים, יש המון מחקרים, וזה בשמוש בכל העולם וגם בישראל.
להערתך, לא מדובר ברשלנות מכיוון שלא בכל מקום משתמשים בזה וגם יש רופאים שלא "מאמינים" ביעילות שלהם. בד"כ מדברים על כך עם המנותח/ת לפני הניתוח.
הידבקויות יכולות להופיע בעקבות דלקות באגן, אנדומטריוזיס או ניתוח קודם (יש גם מולדות אך לא ניראה לי רלבנטי לגבייך).
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
trofi02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)