"צניחת" נרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "צניחת" נרתיק
    דדדדדדדד
    29/07/2007

לפני שבוע ילדתי בלידה טבעית וקצרה ולא נזקקתי לחתך או תפרים. זאת לידה שנייה שלי (הלידה הראשונה היתה בשכיבה על הגב, עם אפידורל, קרעים ותפרים).

אני חייבת לציין שאני סובלת כבר כמה שנים מטחורים שהחמירו בהריונות, ובסוף ההריון הנוכחי, בעקבות תלונות שלי על תחושה של גוש בפתח הנרתיק אובחן חשד לאורטרוצלה קלה, והומלץ מעקב אחרי הלידה.

השאלה שלי היא בקשר למצב הנרתיק כעת אחרי הלידה: פתח הנרתיק נראה לי וגם מורגש גדול ורחב בצורה קיצונית, וכשאני פעילה אני מרגישה אחרי כמה זמן כאילו משהו שם בפנים "צונח".

מכיוון שאני רק שבוע אחרי הלידה ועוד יש לי דימום רציתי לדעת מתי הכי מוקדם אפשר להתחיל לאבחן ולטפל, והאם יש סיכוי שהנרתיק יחזור לגודל סביר בעזרת תרגול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "צניחת" נרתיק

הוספת תגובה

• "צניחת" נרתיק אחרי לידה

ד''ר אבישלום שרון
    29/07/2007

שלום,
    הרשי לי קודם לאחל לך מזל טוב.
    לגבי אורטרוצלה, מדובר בצניחה נקודתית של הפתח של צינור השתן, ולא של הנרתיק. לא מרגישים את זה אלא רואים זאת בבדיקה.
    לגבי הגוש בין שפתי הפות שאת מרגישה, יכול להתאים לצניחת דופנות הנרתיק. חשוב אבל לקבוע אם מדובר בדופן קדמית (שמושך את השלפוחית) או בדופן האחורית (שמושך את הרקטום). כדאי לחכות לפחות חודשיים עד שלושה מהלידה, כי אכן בחלק מהמקרים זה מסתדר לבד או לפחות מידת החומרה קטינה.
    בחלק מהמקרים ניתן לבצע תירגול. בחלק אחר ניתן להיעזר בפרוצדורה ניתוחית.
    לגבי מיפתח גדול של הפות- זה נושא אחר, והתיקון כאן הוא ניתוחי בלבד, פלסטי.
    אז כפי שאת רואה, חשובה בדיקה קפדנית, ולפי זה להתאים לך את הטיפול.
    בברכה, ד"ר שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו