מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתת רחם מקובע בלפרוסקופיהחיננית15/02/2009
לרופא שלום וברכה, יש לי רחם שרירנית שממררת לי את החיים,דימומים קשים כאבים חזקים,אנמיה. אני אם לארבעה ילדים ואינני מעוניינת בילדים נוספים. בבדיקת אולטרסאונד הודגמה מיומה אחורית סב-סרוזית הומוגנית 57*41 מ"מ אשר דוחק מעט את הרירית אך אינו חודר לחלל. הומלץ לי חד משמעית על ניתוח כריתת רחם,השאלה שמטרידה אותי היא האם ניתן לכרות רחם מקובע כמו שלי על ידי לפרוסקופיה? האם יתכנו סיבוכים נוספים בלפרוסקופיה בכריתת הרחם המקובע לעומת כריתת רחם שאינו מקובע? אודה לך על תשובתך ,חיננית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם מקובע בלפרוסקופיה
ד''ר אבישלום שרון15/02/2009שלום,
בניתוח לא הכל ניראה כפי שהמנתח רוצה שייראה. הכל עניין של מיומנות ונסיון. גם רחם מקובע ניתן לנתח בלפרוסקופיה. אותן פעולות שנידרשות בפתיחת בטן רגילה מבצעים בלפרוסקופיה. כמו כן, ישנם מקרים שרחם נמוש מקובע בבדיקה גינקולוגית, ואילו במהלך הניתוח רואים שאין קושי ניתוחי כלל. קיימות גם אופציות הפוכות.
כמנתח לפרוסקופי, אני נוהג להתחיל בלפרוסקופיה ולראות מה קורה. לבחון את האגן. ברוב הגדול מאד של המקרים הניתוח גם מסתיים בלפרוסקופיה.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה המפורטת
חיננית15/02/2009תודה על התשובה הזריזה, עכשיו נרגעתי, חיננית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)