אנדומיטריוזיס וכניסה להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומיטריוזיס וכניסה להריון
    אלונה
    06/03/2009

שלום, עברתי לפני שנתיים ניתוח לפרסקופיה והוציאו אנדומיטריומה משחלה שמאלית, מאז הניתוח עברתי מספר טיפולי פוריות ובסוף ניקלטתי לבד בהריון ספונטני, כשהכי פחות ציפית לזה הגיע לבד. נולד לנו בן לפני 8 חוד' ואני מניקה הנקה מלאה. עדיין לא קיבלתי מחזור מאז הלידה ואין דימומים בכלל. שאלתי היא - אני מאוד מפחדת שהאנדו יחזור ויקשה עליי להיכנס שוב להריון, אני מאוד רוצה להרות כמה שיותר מהר. בגלל שאין לי מחזור (דימום) אני לא יודעת אם יש ביוץ ומתי. אני מרגישה לפעמים כאב ממש קל באיזור השחלות. א) האם האנדו יכול לחזור בזמן הנקה? לפי הבנתי עצם ההנקה אמורה לדכא חזרה של אנדו ומחזור. ב) איך אוכל לדעת מתי הביוץ כדי שאוכל לנסות להרות שוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס וכניסה להריון

ד''ר אבישלום שרון
    06/03/2009

שלום,
    כל עוד את מיניקה וגם חלקית, יתכן שלא יהיה לך דימום וסתי ואז גם קשה יהיה לך לדעת מתי הביוץ. במקרה זה, ערכת ביוץ עוזרת.
    לגבי חזרה של האנדומטריוזיס, זה אפשרי, קצב החזרה מאד שונה מאשה לאשה וקשה להעריך זאת באופן גורף.
    בהצלחה בהמשך,
    ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו