HSG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HSG
    טלי
    08/03/2009

ד"ר שרון שלום, בן-זוגי ואני מנסים להרות במשך כ-10 חודשים ללא הצלחה. ערכנו מספר בדיקות- בבדיקת זרע רוב המדדים תקינים פרט למורפולוגיה נמוכה יחסית (8% לפי קרוגר). אצלי יש חשד סביר לאנדומטריוזיס- ציסטה אחת בכל שחלה בגודל של 12 ו-15 מ"מ. הופניתי לבדיקת דם לבדוק CA-125 והומלץ גם על HSG. רופאת הנשים שלי אמרה שקודם עליי לעשות את בדיקת הדם ורק אחרי שתראה את התוצאות תדע אם להפנות אותי לצילום האגן. איני מבינה למה הבדיקות קשורות זו לזו. לפי הבנתי המטרה של הצילום היא לבדוק מעבר תקין בשחלות ואילו בדיקת הדם יכולה לתת אולי עוד ממצא לאנדו'. עשיתי אולטרסאונד וגינלי עם הדמיית דופלר שבו נראתה זרימת דם היקפית בלבד בציסטות. אשמח לשמוע את דעתך על הקשר האפשרי בין שתי הבדיקות. תודה מראש, טלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HSG

הוספת תגובה

• HSG

ד''ר אבישלום שרון
    10/03/2009

טלי שלום,
    את צודקת, אין שום קשר בין הבדיקות וכך גם אני נוהג- ביצוע כל הבדיקות במקביל. לדעתי, אם יש חשד לאנדומטריוזיס, אין גם צורך בביצוע HSG, אלא לפרוסקופיה ובמהלך הלפרוסקופיה, ניתן לראות את החצוצרות ישירות ולא בקרינה של רנטגן.
    בברכה,
    ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו