מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- HSGטלי08/03/2009
ד"ר שרון שלום, בן-זוגי ואני מנסים להרות במשך כ-10 חודשים ללא הצלחה. ערכנו מספר בדיקות- בבדיקת זרע רוב המדדים תקינים פרט למורפולוגיה נמוכה יחסית (8% לפי קרוגר). אצלי יש חשד סביר לאנדומטריוזיס- ציסטה אחת בכל שחלה בגודל של 12 ו-15 מ"מ. הופניתי לבדיקת דם לבדוק CA-125 והומלץ גם על HSG. רופאת הנשים שלי אמרה שקודם עליי לעשות את בדיקת הדם ורק אחרי שתראה את התוצאות תדע אם להפנות אותי לצילום האגן. איני מבינה למה הבדיקות קשורות זו לזו. לפי הבנתי המטרה של הצילום היא לבדוק מעבר תקין בשחלות ואילו בדיקת הדם יכולה לתת אולי עוד ממצא לאנדו'. עשיתי אולטרסאונד וגינלי עם הדמיית דופלר שבו נראתה זרימת דם היקפית בלבד בציסטות. אשמח לשמוע את דעתך על הקשר האפשרי בין שתי הבדיקות. תודה מראש, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HSG
ד''ר אבישלום שרון10/03/2009טלי שלום,
את צודקת, אין שום קשר בין הבדיקות וכך גם אני נוהג- ביצוע כל הבדיקות במקביל. לדעתי, אם יש חשד לאנדומטריוזיס, אין גם צורך בביצוע HSG, אלא לפרוסקופיה ובמהלך הלפרוסקופיה, ניתן לראות את החצוצרות ישירות ולא בקרינה של רנטגן.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)