מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהד.05/04/2009
שלום. אני בת 44.לפני 5 ימים עברתי ניתוח היסטרוסקופיה להוצאת פוליף בצוואר הרחם ובדיקת הרחם עקב כאבים ולחץ בבטן תחתונה ודחיפות ותכיפות במתן השתן ללא דם או שריפה או כאבים.
בזמן הניתוח הרופא איבחן מיומה בתוך הרחם והוציא אותה.לאחר הניתוח נחתי יום וחצי וחזרתי לעבודה
ונקיונות לפני החג. אבל ביומיים האחרונים חזרו לי הכאבים בדיוק כמו לפני הניתוח ואני מודאגת מהסיבות.לכן אשמח לקבל תשובות לכמה שאלות שמטרידות אותי.
1.האם מיומה יכולה לגרום לכאבים ולחץ בבטן התחתונה בעוצמות ותדירויות שונות? לפעמים עובר יום כמעט ללא כאבים אבל אז בלילה מתחיל להיות לחץ בבטן התחתונה שעם הזמן הופך לכאב.האם זה טיפוסי למיומה?
2. האם הכאבים שנגרמו ע"י המיומה יכולים להמשך גם אחרי הניתוח או שאלה כאבים הנובעים מהתערבות כירורגית? בשני המקרים-תוך כמה זמן הם אמורים להפסק?
3.מקריאה בפורום הבנתי שלפעמים יש לבצע את אותו הניתוח כמה פעמים עד שהוא מצליח.זה נשמע לי קצת מוזר בהתחשב בעובדה שאחרי שמוציאים את מיומה אין מה שיגרום לכאבים. או שהכוונה לכך שהרופא לא מצליח להוציא את המיומה? אם כן-איך יודעים בודאות?
4.האם כדי לאבחן מיומה חייבים לעבור היסטרוסקופיה?
תודה מראש וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה, פוליפ וכאבים
ד''ר אבישלום שרון05/04/2009שלום,
מיומה קטנה שהוצאה בהיסטרוסקופיה, וכך גם פוליפ מצוואר הרחם לא גורמים לכאבים כפי שתיארת בשאלתך. זו גם הסיבה שאין אנו מצפים לשיפור בכאבי הבטן לאחר פעולה זו.
יש לברר את הסיבה לכאבים.
היסטרוסקופיה חוזרת מבצעים במקרים מיוחדים מאד, למשל, במיומה גדולה, אשר לפי שיקול דעת המנתח, קיים סיכון בהוצאתה בשלמות במהלך פעולה אחת, וכך הלאה.
בברכה,
ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד כמה שאלות
ד.05/04/20091. האם ניתן להסיק שהסיבה לכאב אינה גניקולוגית או שעדיין יש לבדוק גם כיוון גינקולוגי.
2.האם ייתכן שזה משהו ויראלי כיוון שהתקפים של הכאבים מלווים בעליה קלה של חום ? אני מניחה שזה לא זיהום כי אני כבר שבועיים עם אנטיביוטיקה.
3.האם בסוג הניתוח שעברתי ניתן לראות את השחלות והחצוצרות,כי אם לא-אולי זה בא משם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד כמה שאלות
ד''ר אבישלום שרון06/04/2009שלום שוב,
עדיין בשלב הזה הסיבה יכולה להיות גינקולוגית או לא גינקולוגית. אדגיש כי אנטיביוטיקה מטפלת בזיהום חיידקי ולא בוירוס. כמו כן, סוג מסויים של אנטיביוטיקה לא בהכרח מטפל בכל המזהמים הקיימים, כך ששוב, בשלב הזה לא ניתן לשלול זאת.
בסוג הניתוח שעברת, לא ניתן לראות את השחלות ואת החצוצרות.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד.06/04/2009ראשית,המון תודה על התשובה המפורטת ובעקבותיה יש לי עוד שאלה.איך ניתן לבדוק שזה ויראלי?
זאת אפשרות שלגמרי מבוטלת ע"י הרופאים שלי אבל התקפי כאבים שמופיעים מדי כמה ימים עם עליה קטנה של חום ולאחר מכן כמה ימים קלים יותר ללא שום טיפול מזכיר לי תקופה שהייתי חולה בוירוס נשיקות לא טיפוסי שאובחן רק לאחר כחצי שנה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד''ר אבישלום שרון06/04/2009שלום,
האבחנה מבוצעת ע"י שיחה איתך, בדיקה כללית ושלילת בעיה אחרת וכן ספירת דם. לעתים אנו מוסיפים בדיקות נוספות בהתאם ל"חשד הקליני" כמו תיפקודי כבד וכו'.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)